Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
936
1ac4846cfbc292bd59543bb2bcec9eef
TillbakaAdrian Berglund kvitterar! (UPD: 2015-08-08 18:43:34)

Adrian Berglund kvitterar!

En poäng mot VP

Laget:

Gustaf, Pontus, Jocke R, Adrian B, Mathias P, Adrian A, Ayub, Forsström, Martin Andersson, Simon, Lundemo, Bruno, Jocke P, Johannes A.

ESK följde alltså upp förra helgens vinst med att ta 1 poäng mot serietvåan IF VP Uppsala. ESK förde boll och VP låg lågt med i stort sett hela laget i avvaktan på att kontra, många av kontringarna var långsamma och avvärjdes utan svårigheter för ESK. ESK hade dock problem att ta sig igenom VPs försvar och många inlägg avstyrdes och nickades till gästernas målvakt. 

Efter en halvtimme spelad kommer Bruno fri med VPs målvakt vilken gör sig stor, lämnar retur och Lundemo skjuter utanför. Strax därefter hittar Ayob Lundemo men målvakten räddar igen. I 40:e matchminuten syns VPs frustration i att man drar på sig sitt andra gula kort. När då gästerna sätter ledningsmålet i 44 minuten så känns det riktigt oförtjänt, ett skitmål som går mellan benen på Gustaf. 0-1 och pausvila.

Andra halvlek startar och ESK fortsätter att pressa, Pontus trixar in i straffområdet, hittar nyss inbytte Johannes Andersson som jobbar fram en bra chans men det går till dubbla hörnor till ESK. I 50:e matchminuten har Lundemo ett tungt skott som tyvärr går stolpe och ut. Strax efter är det mer Lundemo men ett tamare avslut. ESK jobbar fram ett antal hörnor och fasta situationer men avsluten går antingen utanför eller så tar VPs säkra målvakt dessa. I 75:e matchminuten kommer äntligen ESKs kvittering, Adrian Berglund friställs och petar kyligt in bollen förbi gästernas målvakt. 1-1. ESK fortsätter att forcera framåt och under matchens sista minuter har man två riktigt bra chanser för seger:

88 min: Johannes är riktigt nära att göra mål men målvakten sträcker ut sig och klistrar.
91 min: ESK rullar runt i VPs straffområde, skapar en hörna som går till en ny hörna vars avslut går hårt mot målvaktens ena stolprot men målvakten är riktigt på hugget och hinner ner för att peta bollen till en ny hörna.

Matchen slutar 1-1 vilket känns som en tvåpoängsförlust. ESK hade trycket matchen igenom och fram till VPs ledningsmål så var gästernas taktik att försöka ställa om snabbt. Efter ESKs mål så såg VP ut att vara nöjda med en poäng, i stort sett hela laget samlat i försvaret. Att tabelltvåan VP och tabelltrean ESK spelade oavgjort lär tabellettan Riala jubla över.

Bilder från matchen kommer lite senare att finnas på ESKs Facebooksida.


Kommande vecka väntar två matcher. På onsdag kl 19:00 väntar en bortamatch för ESK och det mot Heby AIF och på lördag är det derby då ESK möter EIS.

Posten senast uppdaterad 8 aug 2015 kl. 18:43

51