Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1477
a6f25b9b13df04bf862a1eea124e5855
TillbakaHaris Bajramovic (bilden), Gustaf Persson och Alexander Persson-Njie på väg tillbaka efter långtidsskador. Foto: Ulf Söderholm (UPD: 2021-05-03 23:06:48)

Haris Bajramovic (bilden), Gustaf Persson och Alexander Persson-Njie på väg tillbaka efter långtidsskador. Foto: Ulf Söderholm

Haris, Gurra och Alex på väg tillbaka

Egentligen skulle premiären gått redan i slutet av mars, men på grund av pandemin har den skjutits upp flera gånger.

Om läget inte blir bättre de närmaste veckorna, kan premiären skjutas upp ytterligare. Men det är inget vi vill.

Det enda positiva med den framflyttade premiären är att våra långtidsskadade spelare kunnat rehab-träna och därmed också tagit sig närmare riktig träning.

De tre som vi tänker på är målvakten Gustaf Persson, mittfältaren Alexander Persson-Njie och anfallaren Haris Bajramovic.

”Gurra” opererade sitt knä den 16 november och har hela tiden skyndat långsamt med träningen. Han har ju haft knäproblemen i flera säsonger, men verkar nu kommit till rätta med det.

-         Jag skadade mig i seriepremiären 2018, säger ”Gurra” Persson. Det här var min andra operation, där det gått in och skrapat bort brosk i knäet.

-         Den här gången känns det mycket bättre, än efter första operationen. På onsdag ska jag testa mig och går allt som det ska, kör jag igång med riktig fotbollsträning på torsdag.

Hinner du bli spelklar till premiären, om den nu blir av den 23 maj?

-         Det hoppas jag. Just nu är jag jättesugen på att få träna ”på riktigt”, säger ”Gurra”.

Alexander Persson-Njie fick större delen av förra säsongen förstörd på grund av en benskada.

Han är inte helt frisk ännu, men har under flera veckor varit med i träning och även kunnat spela internmatcher, som man haft på lördagar.

-         Jag skadade mig i december 2019 och fick större delen av förra säsongen förstörd, säger Alexander Persson-Njie. Var jag med och tränade på måndagen, kände jag av det hela veckan. Jag gjorde bara en match från start förra säsongen, samt några inhopp.

-         Nu är jag mycket bättre och har kunnat vara med i träning flera gånger i veckan utan att få bakslag.

-         Tack vare det ofrivilliga uppehållet på grund av pandemin, har vi som varit långtidsskadade kunnat bygga upp oss ordentligt. Det är ju bra, även om vi alla saknar att få spela riktiga matcher, säger ”Alex”.

I början av december gjorde sig Haris Bajramovic (vår bäste målskytt förra säsongen med sina sju mål på 13 matcher) ordentligt illa på en träning. Han vred ena knäet och man befarade en korsbandsskada.

I februari gick man in i knäet och konstaterade att inget var trasigt.

-         Det var ett underbart besked, säger Haris Bajramovic. Därefter har jag fått rehab-träna och allt känns bara bättre och bättre.

På måndagskvällen gick ESK ut på gräs (på Korsängen) för första gången i år och då gjorde Haris sitt första träningspass med laget.

-         Det var skönt att få träna med boll igen, säger Haris. Och att få vara med killarna ”på riktigt”. Jag hade inga känningar i knäet, så nu ska jag bara få upp flåset igen, så är jag fit for fight.

Hur ser du på den kommande säsongen?

-         Vi har en jättebra trupp, med stor konkurrens på alla platser. Hoppas att vi får spela en hel serie med 28 matcher, det kommer att gynna oss.

-         Vi har alla förutsättningar att vara med och kriga om seriesegern om vi gör jobbet i varje match, säger Haris Bajramovic.

 

 


Posten senast uppdaterad 3 maj 2021 kl. 23:06

51