Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
622
04a4737efa01a63c82906f63b5dce21f
TillbakaJoel Rajalakso (UPD: 2012-06-20 21:48:25)

Joel Rajalakso

En poäng mot Dalkurd

Efter matchen var Siggi klart missnöjd med att ha förlorat 2 poäng, för det var så det kändes. -Det är för djävligt att vi inte sätter våra chanser. ESK hade de klart vassaste målchanserna, speciellt i andra halvlek men bollen ville bara inte in i kombination med att Dalkurds målvakt gjorde en riktigt bra match.

ESK startade matchen med en något nykomponerad startelva:

Gustaf Persson
Rasmus Fries-Dillan Ismail-Tom Nodén-Micael Tuhkanen
Daniel Ålund-Linus Bylin-Robert Kjellman-Joel Rajalakso
Ernesto Ferreira
Erik Andersson

Robert Kjellman flyttades alltså upp från mittbackplatsen till en mittfältsroll vilket han gör bra. ESK startar matchen i ett högt tempo, under de första minuterna pressas Dalkurd hårt. Dalkurd har ett skott på mål efter ett par minuter men det var inga svårigheter för Gurra i ESKs mål. Nu väntar nästan 10 minuter då det förutom ett par hörnor till båda lagen inte händer så mycket mer än att bollen rullas fram och tillbaka på mittfältet. I 11:e matchminuten hittar Ernesto Erik vars skott Dalkurds målvakt plockar. Några minuter senare rundar en Dalkurd spelare Rasmus Fries och spelar fram men avslutet plockas av Gurra. Strax därefter är det rörigt i ESKs försvar då Dalkurd pressar på men ESK rensar. ESK gör en snabb omställning, Erik friställs men avslutet hamnar i famnen på målvakten. Dalkurd har några halvchanser till under första halvlek men kommer inte till några riktigt farliga avslut, precis som ESKs offensiv så var det lite för uddlöst, många var skotten som gick långt över. Strax före halvtidsvilan tvingas ESKs Ernesto Ferreira till ett byte då han skadat knät, ersätter honom gör Alexander Persson Nije. Alex hinner bara vara inne ett par minuter så spelar Rasmus Fries fram till honom men hans skott går tyvärr precis utanför vänster stolpe.
Theo
Under halvtidspausen arrangerade ESK som vanligt straffsparkstävling, denna gång hade "Greken", förmodligen ESKs största supporter fått ett wildcard då han nyligen fyllt 70 år. Han bjöd på en riktig delikatess, en lobb som var otagbar för Markus Hedström i målet.

Andra halvlek startar och Dalkurd känns lite hetare i inledningen men utan att bjuda på några större farligheter. Joel har 5 minuter in i andra halvlek en bra målchans då han via ett inkast nickar mot mål med målvakten räddar, Joel har strax därefter ett skott som räddas vid stolpen. Dalkurd sticker upp och har ett skott strax utifrån ESKs straffområde men skottet går precis över mål. Med en timme spelad blir Erik frispelad men hans skott går rakt på målvakten. ESK får en frispark vilken Daniel Ålund lägger men hans skott rensas framför Dalkurds mål. I 69:e matchminuten byts Daniel Ålund ut, ersätter honom gör Jordan Seabrook, några minuter senare snurrar Jordan upp sin försvarare men hans skott går rakt på målvakten. Dalkurd pressar men kommer inte till några större farligheter, ESK försvarar sig bra. Med 10 minuter kvar av matchen har Alexander Persson ett skott via inkast som målvakten räddar, Dalkurd kontrar men även detta skott går långt över. I 86:e matchminuten byts Tuhkanen ut, in kommer Kevin Sharro. Strax därefter sätter Jordan bollen i motståndarnas mål men tyvärr vinkas han av för offside. Strax före avblåsning blir Erik fri med målvakten men målvakten håller sig väl framme.

Matchen slutar 0-0 och med ESK ögon är det 2 förlorade poäng då man sett över antalet målchanser borde ha vunnit. Nu får man ta det positiva med sig och ge Sandvikens IF en match på söndag.


Rösta fram ESKs bäste spelare, klicka här.

Bilder från matchen finns på www.facebook.com/EnkopingsSKFotboll.

Presskonferensen efter ESK-Dalkurd:

Presskonferensen är filmad av: www.lokalsport.nu

Posten senast uppdaterad 20 jun 2012 kl. 21:48

51