Öppen Fotboll 2017 – VÅREN maj, juni


  • Lillsidan, NärIP: Fredagar 17.00 – 19.00, Pojkar och Flickor 7 – 14 år
  • Idrottshuset: Fredagar 14.30 – 16.00 Pojkar och Flickor 15 år och uppåt. OBS sista fredagen är när skolan avslutas i mitten på Juni. Dessutom är hallen upptagen fredagarna 26 maj och 2 juni.
Sommaraktiviteter på Enavallen.
Planering påbörjad för 5 veckors fotbollsaktiviteter under slutet juni och juli. Vi återkommer.

*******************************************************************************************************
Vår verksamhet har observerats av Svenska Fotbollsförbundet under parollen ”Alla är olika – Olika är bra” som gett oss ett bidrag till vår verksamhet.

”Svensk fotboll tackar för ert stora engagemang och enastående verksamhetsarbete och för er ansökan om medel i projektet ”Alla är olika – olika är bra”. Ansökningar har granskats av juryn bestående av: Sevana Bergström, Uppsala, Pär Johansson, Hudiksvall, Marie Avander, Svenska Spel, Teddy Falkenek, ICA, Jonas Gardell, Stockholm och Håkan Sjöstrand, Generalsekreterare SvFF och ordförande.”
*******************************************************************************************************

Öppen Fotboll är ett utvecklings- och samverkanskoncept efter initiativ från ESK Fotboll som upplevelseförvaltningen stödjer genom konceptet för Öppen Aktivitet. Tanken är att erbjuda ungdomar från 7 till 17 år möjlighet att prova på fotboll gratis utan att behöva vara medlem i en förening.

Syfte

”ÖppenFotboll är ett socialt och mångkulturellt projekt med syfte att skapa möjligheter till spontanidrott, integration och positiva möten utan att kräva medlemskap i en idrottsförening”.

Projektet skall ge en långsiktig plan för sysselsättning för ungdomar att engagera sig i fotbollsaktiviteter i områden där de bor. Projektet kommer har nu startats upp smalt för att sedan utvecklas efter den efterfrågan/behov/erfarenhet som kommer att göras.

Mål

Mål med ÖppenFotboll är att ge fler möjlighet att engagera sig i fotbollsaktiviteter samt ge ESK möjlighet att som största idrottsklubb i kommunen:

  • Intressera ungdomar o föräldrar för föreningslivet
  • Öka samarbete med olika organisationer
  • Stärka samarbetet med företag/myndigheter i regionen
  • Utveckla ungdomar som önskar fortsätta/satsa med organiserad fotboll i en fotbollsklubb
  •  Ge ESK möjlighet att sysselsätta/utveckla egna spelare från juniorleden i ledarroller. Allt detta för att ge fotboll en ärlig chans, ÖppenFotboll.

Som ledord i aktiviteterna skall följande framhållas:

  • Glädje
  • Respekt
  • Ansvar

Följ projektet:

-Öppen Fotboll på Facebook: Klicka HÄR
-Öppen Fotboll på Twitter: @oppenfotboll
-Öppen Fotboll på Instagram: oppenfotboll 


Öppen Fotboll, i samarbete med:

801
850