Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
416
cc76dde5c555a5e7eec32a47788c4375
Tillbaka

Äntligen hemmapremiär!

På måndag kl 15:00 är det avspark i mötet mellan ESK och Kvarnsvedens IK. Kvarnsvedens IK är från Borlänge, nyuppflyttade i Division 2 efter att 2010 placerat sig 1:a i Division 3 Södra Norrland. Från slutet på 80-talet till förra året har laget pendlat mellan div 3 och div 4. Kvarnsveden shock startade i sin första Div 2 match genom att besegra Rotebro med 3-2 på hemmaplan. Redan efter 19 minuters spel ledde Kvarsveden med 3-0, deras ena forward Per Fyhr stod för två av dessa mål. Rotebro reste sig dock och vid halvtid så hade man reducerat till 3-2 men fler mål blev det inte. Någon kommenterade lite fyndigt efter Rotebro matchen att Kvarnsvedens spelidé var att "genom sina snabba yttrar slå långt på sitt Fyhrtorn till anfallare".

I ESK ser man fram emot hemmapremiären, man besegrade topptippade Västerås IK och på vilket sätt man gjorde det, med en fantastisk inställning och kamp gav man inte Västerås mycket utrymme. På skadelistan finns några frågetecken:

I matchen mot Västerås IK stämplades Alexander Persson-Njie mycket fult och blev liggande, många av oss på läktaren trodde det var ett benbrott men det har nu visat sig att det "endast" var en stukning och blödning i fotleden, Alex har joggat under veckan och kommer i helgen att testas om han är klar för spel.
Pelle Bodin fick i samma match en smäll på låret så han tvingades till ett byte, han fick en lårkaka och bör snart vara klar för spel igen, troligen redan till denna match.Sedan tidigare så har vi Kerim Mrbati och Linus Bylin skadade, Kerim ska röntgas i början på maj och kan därefter förhoppningsvis försiktigt börja rehabträna, det troliga är att han inte är tillbaka i spel förrän till hösten. Linus Bylin röntgades igår och tyvärr så har det inte läkt som det ska, Linus får vänta ytterligare 2 veckor på besked alternativt kan det bli aktuellt med operation.Foppa har haft lite känningar i sitt knä när han lastar det fullt ut, de närmaste veckorna kan avgöra om det blir operation för honom med.Ernesto Ferreira känner av sitt ena lår och det är osäkert om han spelar denna match, även han kommer att testas i helgen för att se om han kan spela denna match.

ESK önskar er alla hjärtligt välkomna!

Posten senast uppdaterad 17 jan 2012 kl. 12:05

51