Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
600
5fe2eeacbb15c4b798cc0d21c4723057
TillbakaESKs målskytt, Erik Andersson (UPD: 2012-05-20 13:30:55)

ESKs målskytt, Erik Andersson

Äntligen seger!!

ESK startade med en något omstuvad startelva. Markus i mål. Tom Nodén, Dillan Ismail, Robert Kjellman och Philip Zamayeri i backlinjen. Linus Bylin spelade i en defensiv mittfältsroll, Micael Tuhkanen och Joel Rajalakso hade varsin kant på mittfältet, Kerim Mrabti och Mtaka Simba spelade centralt på mittfältet. Erik Andersson på topp.
 
Matchen började trevande med slarv och felpassningar från båda lagen men rätt som det var så stack ESK upp och Erik Andersson dunkade säkert in 1-0. Det tar sedan ca 10 minuter innan Akropolis har sitt första skott på mål vilket Markus avvärjer lätt. I 15:e matchminuten har Kerim ett skott som går strax över mål, några minuter senare får ESK en frispark då Mtaka blir sparkad i huvudet, frisparken stryker utsidan av stolpen. ESK har sedan ett snyggt anfall där Erik ordnar en hörna, hörnan blir resultatlös. I 27:e matchminuten är Akropolis mycket nära att göra mål då ESK slarvar i ett uppspel men Markus räddar. Med drygt 10 minuter kvar av första halvlek väggspelar Kerim och Erik men Eriks skott avvärjs av målvakten. Akropolis gör ett byte. I 40:e matchminuten får ESK en frispark, Akropolis gör en snabb omställning men Linus kliver in och gör en viktig brytning. Första halvlek avslutas med en resultatlös Akropolis hörna.
 
I halvlek byts Tuhkanen ut, ersätter honom på mittfältet gör Rasmus Fries. Fries ordnar tidigt en hörna för ESK vilken blir resultatlös, strax därefter har Akropolis ett distansskott som går strax utanför ESKs högra stolpe. Linus bryter ett uppspel och en snabb omställning avslutas med ett skott högt över mål av Joel. ESK har sedan en period där Akropolis tillåts rulla boll och ESK faller långt ner med hela laget. Markus gör en fin reflex räddning på en nick. Mycket i matchen handlar nu om felpassningar och åter felpassningar, ESK jagar jagar boll. I 68:e matchminuten tippar Markus ett skott till en hörna. Minuten senare byts Mtaka Simba ut och in kommer Alexander Persson. Strax därefter har Akropolis ett bra frisparksläge strax utanför ESKs straffområde, frisparken går utanför. ESK kontrar strax därefter men sista back i Akropolis får en fot mellan. Med kvarten kvar att spela har ESK ytterligare en omställning där Kerim hittar Erik vars hårda skott går rakt på målvakten, bara minuter efter är det dags igen, Kerim hittar Joel som får öppet mål men skjuter för sent, returen går till Erik som skjuter utanför. Kerim ligger skadad i Akropolis straffområde och tvingas till byte, ersätter honom gör Jordan Seabrook. Med 5 minuter kvar av matchen har ESK en nick i ribban efter förarbete av Jordan och Fries. Strax därefter passar Erik fram till Jordan som skjuter precis utanför höger stolpe. 
 
I 94:e matchminuten blåser domaren av matchen och ESK vinner med 1-0 och har därmed tagit årets första vinst i Division 1. Underbart! 

Rösta fram bästa spelare i ESK, det gör du här.

Bilder från matchen finns nu på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 20 maj 2012 kl. 13:30

51