Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
861
c05f10f4490544d6fa5a78f029fe1377
TillbakaMÅÅÅL! (UPD: 2014-04-27 20:34:13)

MÅÅÅL!

Bittert!

ESK spelade med följande lag:

Hampus Wahlberg, Pontus Lundén, Erik Jansson, Kushtrim Trimi(45 Yassin Ghardallou), Pelle Bodin, Mohammed Ibrahim, Ludwig Taxén(45 Daniel Pärnebjörk), Patrik Lundemo, Martin Andersson(39 Jonas Bylund), Bruno del Monte, Alhajie Drammeh.

Roligt var det att få se ESKs tränare Martin Andersson i ESK dressen igen, idag som mittback.

Första halvlek präglades av felpassningar och ett försiktigt spel från båda laget, halvlekens största farlighet var när en ESK back missade en brytning och en Fyris spelare har ett skott som tar i ribban. ESK ordnar fram några hörnor men resultatlösa sådana.

Till andra halvlek byts Yassin och Pärnebjörk in, ersätter Trimi och Taxén. Under denna halvleks första 5 minuter händer mer än det gjorde under hela första halvleken:

45min: Fyris har ett skott som går strax över mål.
47min: Mohammed laddar ett skott som går rakt på målvakten.
49min: Hörna ESK som Pärnebjörk jobbar fram där Bylund når högst och nickar men målvakten tippar till en ny hörna.

I 53:e matchminuten är det dags igen, ESK spelar in framför mål men innan en ESK tå når bollen så rensas den undan till ett inkast. Fyris är pressade med sticker upp mellanåt, Hampus är på sin vakt. Med en halvtimme kvar att spela så är Bruno riktigt nära att göra mål, trixar fram i straffområdet, blir ensam med målvakten som gör sig stor och räddar till en ny ESK hörna. När gästerna i den 66 matchminuten gör 0-1 så känns det riktigt orättvist. Men bara minuten därefter ställer ESK om och kvitterar genom Bruno.  

I 72:a matchminuten händer det som avgör matchen, i ett anfall spelar ESK in bollen i Fyris straffområde där Lundemo stöter ihop med en Fyris spelare i kamp om bollen, domaren visar direkt det röda kortet och ESK får spela resten av matchen med en man mindre. Från läktarplats såg det möjligen ut att kunna generera ett gult kort, men rött?

Efter utvisningen får Fyris ett naturligt övertag vilket var trist då ESK var det bättre laget under andra halvlek innan domen kom. ESK får svårare att komma till anfall men med 5 minuter kvar att spela så ställer man snabbt om, Bruno ordnar fram en frispark som lyfts in mot mål men rensas undan. I den 88:e matchminuten slarvar ESKs backlinje och man tvingas att rensa till en hörna för Fyris, på hörnan är Hampus rätt placerad men tvingas lämna retur och bortalaget sätter 1-2 vilket också blir slutresultatet.
    
Det var stor skillnad på ESKs spel i första mot andra halvlek, under andra halvlek hade man ett snabbare och rakar spel vilket också resulterade i ett antal farligheter samt ett mål, riktigt härligt att se!

Bilder från matchen kan du se på ESKs Facebooksida.


Den 3 maj spelar ESK sin nästa match och det borta mot IFK Österåker FK.

Posten senast uppdaterad 27 apr 2014 kl. 20:34

51