Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
984
28274ff91b465c319beb57e1d2744663
Tillbaka (UPD: 2016-05-14 20:49:34)

En härlig trepoängare!

ESK åkte idag till Täby för att möta Täby FK, ett Täby som innan matchen var obesegrade i serien.

Startelvan:
Gustaf Persson, Alfred Lindblad, Simon Olsson, Pontus Lundén, Andreas Larsson, Joakim Reutfors(78), Alexander Persson-Njie, Ayub Bashir Omar, Mohammed Ibrahim(69), Jonatan Åhlin, Patrik Lundemo(29).

Ersättare:
Bruno Dal Monte(29)
Adrian Berglund(69)
Willy Wickman(78)


Täby startade matchen offensivt. Avspark, lång boll upp mot ESKs målområde där man fyllde på med mycket folk. ESK försvarade sig bra och kontrade. Och så såg matchbilden mycket ut, Täby skickade långbollar på sina snabba anfallare men ESKs försvarade sig bra och med snabba omställningar ställde till det för Täby som fick jobba hårt för att hinna hem och freda sitt mål. I den 21:a matchminuten fälls Lundemo i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten, Mohammed sätter bollen säkert i mål och det är 0-1 till ESK. Tyvärr blir Lundemo skadad i samband med detta och får utgå till förmån för Bruno Dal Monte. Täby är inte ofarliga på något sätt, kommer i offensiv på offensiv men har svårt att få till några riktigt kvalificerade målchanser. I den 40:e matchminuten utökar Reutfors ledningen efter att man sicksackat sig snyggt genom Täbys försvar. ESK har även en riktigt bra chans att utöka ledningen i slutet av halvleken genom Ayub men hans skott från nära håll går strax över mål. 

Andra halvlek är bara 10 minuter ung då Reutfors sätter sitt andra mål för dagen då han rycker ifrån sin försvarare och från kanten sätter bollen i mål, 0-3. Täby hade inte givit upp, 3 minuter senare reducerar man genom fint väggspel. Målet ger Täby energi, får mer fart framåt. I den 69 matchminuten byts Mohammed ut och in kommer Adrian Berglund. ESK tar över mer av spelet och Bruno avlossar ett skott som går strax över hemmalagets mål. Minuten efter vaskar ESK fram en hörna där Alex som lite störd av en försvarare får på ett skott som målvakten tar. 

I 78 matchminuten byts Reutfors ut och in kommer Willy Wickman född -00, Willy med sin snabbhet är ett friskt tillskott och bara minuten efter bytet så är han bra nära att nicka in bollen på en hörna. Täbys krafter börjar sina och i den 85:e matchminuten sätter unge Wickman punkt i matchen genom att sätta 1-4 framspelad av Alexander.

I och med dagens vinst gick ESK upp i serieledning, 4 lag har samma poäng men ESK har bäst målskillnad.

Bilder från matchen finns på ESKs Facebooksida.


Söndagen den 22 maj klockan 17:00 spelar ESK nästa match och det hemma på Enavallen då Vallentuna BK gästar Enavallen.

Posten senast uppdaterad 14 maj 2016 kl. 20:49

51