Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
651
080a30de2fffa03d6696c2a56c8737ed
Tillbaka (UPD: 2012-08-11 00:03:47)

"En hedersam förlust"

På förmiddagen meddelade Rasmus Fries att han tyvärr inte kunde spela då han är sjuk, ersatte honom i startelvan gjorde Daniel Ålund.

ESK mönstrade följande lag:
Max
Dillan-Heradi-Robban-Tuhkanen
Daniel-Linus-Robin-Alexander
Kerim
Joel


Matchen hinner knappt starta förrän Daniel Ålund snappar upp bollen på mittfältet, hans efterföljande skott går dock en bit ovanför mål. Kerim ordnar en hörna vilken blir resultatlös men minuten senare ordnar Robin en frispark nära Eskilstunas målgård, på returen vänder Robban upp och skjuter men bollen går strax utanför höger stolpe. I 7:e matchminuten hittar Tuhkanen fram till Robin i straffområdet men även hans skott går utanför. I elfte matchminuten får Eskilstuna en straff, detta då ESK gör en farlig bakåtpass och en Eskilstuna spelare blir fri, Max springer ut och rensar glidandes men river med sig anfallaren. Max får ett gult kort och straff till Eskilstuna. Straffen slås rätt hårt men Max är på rätt plats och räddar. Riktigt skönt då ESK varit det klart bättre laget så här långt. ESK fortsätter sitt fina passningsspel och efter en kvart spelad får ESK en hörna, hörnan slås och Niklas Berg i Eskilstunas mål boxar ut bollen vilken hamnar hos Robban vars skott går utanför. I 25:e matchminuten lägger Robin en riktig smörpassning fram till Ålund som passar vidare till Tuhkanen men hans skott går utanför. ESK är det klart hetaste laget, stort bollinnehav, Eskilstuna satsar på kontringar och fasta situationer. Genom ett snabbt uppspel av ESK når bollen Joel men även hans skott från snäv vinkel motar Berg i Eskilstunas mål. Med en halvtimme spelad står Robin för en riktigt fin solo räd, ordnar en frispark strax utanför straffområdet. Robin lägger den själv, hårt slagen skruvas den precis utanför vänstra stolpen, riktigt nära... Minuten senare får Eskilstuna en dubbelhörna vilken Max boxar ut, ett skott från distans går via vänstra stolpen och ut, nära ett Eskilstuna mål... Med drygt 10 minuter kvar av första halvlek får vi återigen se ett vackert väggspel av ESK som till sist når Joel men han är offside med knapp marginal. Strax innan halvtids paus sjunger Eskilstunas lilla klack "kämpa city", en rätt bra sammanfattning av första halvlek.. Första halvleks sista farlighet står Kerim för men hans skott går rakt på Eskilstunas säkra målvakt.

Andra halvlek startar och Eskilstuna känns lite hetare, får ett par resultatlösa hörnor och en frispark från långt håll som inte ger något men i den 51:a matchminuten så hinner inte annars så felfria Heradi med i svängarna utan fäller olyckligt sin motståndare strax innanför straffområdet med straff som följd, denna gången byter Eskilstuna straffskytt och Victor Sundberg i City gör inga misstag, 1-0. ESK börjar nu agera lite nervöst, men några minuter senare avlossar Alex ett skott som målvakten tar. Eskilstuna får en resultatlös frispark. Ålund avlossar ett skott som går strax utanför vänster stolpe. I 66:e matchminuten tilldelas Alex ett gult kort efter lite tufft spel. Eskilstuna får en hörna men Max är säkerheten själv. Även Kerim får ett gult kort då han bryter ett uppspel och motståndaren ramlar. Med femton minuter kvar att spela gör ESK ett dubbelbyte, ut går Dillan och Ålund, in kommer Adem och Elias. ESK får en frispark vilken nickas bort. ESK trycker på, får dubbla hörnor men utan att det blir riktigt farligt. Med 7 minuter kvar skickas Elias upp på topp med Joel i några sista försök att trycka på för en kvittering. ESK får en frispark strax utanför Eskilstunas straffområde vilket resulterar i en hörna, på hörnan kontrar Eskilstuna men Tuhkanen bryter till en hörna för City. Minuten senare är det riktigt nära en utökad ledning för Eskilstuna då ESK satsar hårt framåt. I 90:e matchminuten har Joel ett tungt skott med vänstern som Berg måste boxa ut med vissa problem. 

Närmare än så kom inte ESK, förlust med 1-0 trots ett stort spelmässigt övertag under stora delar av matchen. ESK var inte tillräckligt giftiga i den sista tredjedelen för att ta hål på Eskilstunas duktige keeper. Ett par minuter efter avblåsning åker dock Alex på ytterligare ett gult kort, detta efter att domaren bedömt att han medvetet inte hälsat på en linjedomare... Utsedd till matchens lirare i ESK blev Max Bergander.

Posten senast uppdaterad 11 aug 2012 kl. 00:03

51