Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1016
d52c2963955aadaf0b263559139d2273
Tillbaka (UPD: 2016-10-08 19:18:37)

En poäng mot FC Stockholm!

Idag möttes ESK och FC Stockholm Internazionale på Enavallen i första kvalomgången för spel i division 2 nästa säsong. Bortalaget som har flertalet spelare med meriter från spel i Superettan och Allsvenskan. Till matchen saknades Patrik Lundemo som var avstängd. 

Startelvan:
Gustaf Persson, Pontus Lundén, Martin Lönneberg, Willy Wickman, Adrian Berglund, Mohammed Ibrahim(91), Ayub Bashir Omar, Andreas Tosse Larsson, Jonatan Åhlin, Bruno Dal Monte, Jocke Pettersson.

Avbytare:
Adrian Alan(91)


FC Sthlm startade piggast, får tidigt en hörna men Gurra är välplacerad i mål. ESK jobbar sig in i matchen och tar över mer av spelet och vaskar också fram några hörnor. Ayub har i den 15:e matchminuten en bra chans där hans avslut tippas till en hörna. ESK stressar gästerna högt upp i planen vilket stör deras uppspel märkbart. 

I 25:e matchminuten får FC Sthlms Mani Tourang en fin krossboll som han skickligt tar ner men avslutet går en bit utanför ESKs mål. ESK ställer om snabbt, Willy vaskar fram en hörna där Tosse klackar in bollen mot mål och Mohammed är ytters nära att forcera in bollen i mål. Några minuter innan halvtidsvilan har bortalaget en riktigt bra målchans men Gurra tippar till hörna.

ESK har haft spelet, visar ingen som helst respekt för det rutinerade bortalaget. FC Sthlm har flera individuellt duktiga spelare men kollektivt har man inte riktigt fått till det.

Inledningsvis av andra halvlek har FC Sthlm haft mer av spelet men det är ESK som i den 54:e matchminuten har andra halvlekens första målchans genom Åhlin som får på ett tungt skott, men målvakten räddar.

Efter dryga timmen spelad har gästernas Mani Tourang en bra målchans, men hans avslut från nära håll går över mål. 

I 68:e matchminuten är det många som tror att domaren ska peka på straffpunkten då Willy driver in i straffområdet och blir fälld men domaren väljer att fria. 

FC Sthlm har nu en period på ca 10 minuter då man har mer ytor att spela boll på och man gör också sitt första byte. I 73:e sicksackar sig ESK fint fram och Willy når Tosse med ett inlägg men Tosses nick går strax över mål. Strax därefter oroar Tourang igen, gör ett ryck men hans avslut går en bit utanför mål.

Med 10 minuter kvar att spela så matar Tosse ett fint inlägg till Willy som står fri i gästerna straffområde men hans avslut går bredvid målet. 

Publiken får nu se två lag som kämpar i ett omställningskrig, Sthlm vaskar fram en hörna som Gurra plockar och spelar snabbt upp bollen men avslutet blir svagt. FC Sthlm gör sedan sitt andra byte. ESK kommer i en ny anfallsvåg där Adrian Berglund nickar men strax utanför. Gästerna sticker upp men trötta ben ger ett svagt avslut.

I den 88:e matchminuten borde ESK tagit ledningen, gästerna klarar sig undan med blotta förskräckelsen då Willy prickar stolpen och returen skjuter Ayub rakt på målvakten.

ESK gör i 91:a sitt första byte, ut går Mohammed och in kommer Adrian Alan. 


Matchen slutar 0-0 där ESK står för en riktigt bra match mot ett mer rutinerat motstånd. Returen spelas nästa lördag kl 15:00 på Kristinebergs IP 1. Gör ESK en lika bra match då så har vi goda chanser till vinst. Till den matchen är även Patrik Lundemo tillbaka efter sin avstängning. 


Bilder från matchen finns att se på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 8 okt 2016 kl. 19:18

51