Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
768
97b8bf626a6b43bb3c5bad3cc34ea5f0
TillbakaAlexander Pettersson & Filip Norell (UPD: 2013-06-03 07:46:54)

Alexander Pettersson & Filip Norell

En riktigt femetta

Startelvan:

Gustaf Persson
Calle Söderberg--Pelle Bodin--Martin Andersson (65 Jonatan Åhlin)--Nicklas Eriksson
Linus Bylin
Markus Ahosson (45 Patrik Lundemo)--Alexander Persson-Njie--Alexander Pettersson (60 Emil Ekström)
Rasmus Fries--Filip Norell

Med Martin Andersson frisk och tillbaka i truppen så flyttades Calle Söderberg ut på kanten i försvaret och Ahosson fick flytta upp som yttermittfältare. Rasmus Fries och Filip Norell med sin snabbhet skulle stressa GUSKs backlinje.

Matchen började lite trevande, GUSK får tidigt en hörna som nickas långt utanför, Norell ordnade sedan en hörna till ESK vilken nådde Ahosson vars avslut fångades av målvakten, annars förlades det mesta av spelet under de första tio minuterna på mittfältet. I 12:e matchminuten får GUSK en ny hörna men skottet går långt utanför. Strax därefter är det Norell som stressar sin motståndare till ett inkast, Njie skjuter men skottet går över mål. Med 22 minuter spelade kommer GUSKs farligaste målchans hittills, en miss i ESKs försvar och GUSK ställer snabbt om men avslutet går utanför. I 27:e matchminuten kommer 1-0 målet, en bakåtpass av ESK som straffar sig, GUSK snappar upp den och kan rulla in bollen i öppet mål. ESK taggar till, ett par minuter senare kommer en målchans via ett inlägg, strax därefter är det dags igen, Norell utmanar sin back, tar sig förbi, skjuter men skottet tas av målvakten. 

Med dryga halvtimmen spelad utökar GUSK sin ledning på ett inlägg i ESKs straffområde som efter lite flipperspel landar framför fötterna på en GUSK spelare och 2-0 är ett faktum. ESK är nu tagna, har svårt att vinna närkamperna. GUSK får en hörna och skapar en nick som går utanför innan det blåses av för halvtidsvila.

ESKs defensiva spel har straffat sig två gånger om, istället för att använda spelbara alternativ framåt så försöker man lugna ner spelet genom att passa bakåt vilket har straffat sig, GUSK hugger på ESKs bakåtpassningar och misstag. 

Inför andra halvlek gör ESK ett byte, ut går Ahosson, ersätter honom gör Patrik Lundemo. ESK håller direkt på att få utdelning, Fries kastar ett inkast som når straffområdet, flera ESK spelare ropar hands och från läktarplats ser det ut som hands men domaren väljer att fria. Istället ställer GUSK snabbt om men Calle i försvaret bryter till en hörna. 

ESK ser riktigt starka ut och pressar på bra de första 15 minuterna av andra halvlek:

50:e ESK skapar ett riktigt fint anfall, Lundemo fintar sin back, inlägg framför mål, Fries vräker sig fram men bollen går precis utanför högra stolpen.
53:e inkast i GUSKs straffområde men för dåligt avslut.
54:e Fries rundar försvararen, inlägg som nickas av Norell men går precis ovanför ribban.

I 58:e matchminuten får ESK en dubbel hörna där GUSK snabbt kontrar och gör 3-0. I 60:e matchminuten byts Alexander Pettersson ut, in kommer Emil Ekström. 5 minuter senare byts Martin ut och in kommer 16-åriga Jonatan Åhlin, ESK går ner på en trebackslinje och Jonatan bildar anfall med Norell och Ekström. En offensiv uppställning men man blir då lite svagare bakåt. 

ESK jobbar fram en hörna men en resultatlös sådan. I 72:a når Fries fram till Nicklas vars inlägg nåt Åhlin men hans nick smiter utanför mål. Minuten efter blåser domaren frispark till ESK utanför GUSKs straffområde, detta efter att målvakten haft bollen i händerna utanför målområdet. Frisparken tar i muren och går ut. 10 minuter innan avblåsning ställer GUSK snabbt om och 4-0 är ett faktum. I 90:e matchminuten sätter GUSK 5-0 på straff efter att en spelare blivit nedriven i straffområdet. 
Filip Norell    
I 91:a bredsidar Norell in reduceringen framspelad av Fries, 5-1 vilket också blir slutresultatet.

Resultatet ljuger inte, GUSK var det bättre laget idag även om ESK bjöd på ett par mål genom farliga hemåtpass. 

Bilder från matchen finns som vanligt på ESKs Facebooksida.

Nya tag på lördag då ESK möter tabellsjuan Sollentuna United FF.

Posten senast uppdaterad 3 jun 2013 kl. 07:46

51