Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
630
f36b14a69676051af33ed488df6cead7
Tillbaka (UPD: 2012-07-02 20:39:13)

ESK elitcertifieras

I samband med årets upptaktsträffar, i Västerås den 10/4 och Borås den 11/4, presenterade Stefan Lundin från SEF den certifieringsmodell som klubbarna i Allsvenskan och Superettan har arbetet efter i knappt två år. Presentationen var mycket uppskattad och genast väcktes frågan om och hur division 1 föreningarna kunde ges möjlighet till något liknande. Svaret blev: Varför uppfinna hjulet på nytt när man kan använda den befintliga certifieringen. 

Genom ett samarbete mellan SEF och Sefe erbjuds nu 14 division 1 föreningar att inleda en kartläggning av sin verksamhet i åldrarna 8-19 år. Eller som Stefan Lundin uttrycker det, "ett verktyg för den elitförberedande verksamheten i föreningarna". - Det är verkligen glädjande att så många som 14 föreningar från division 1 nappade på erbjudandet om certifiering, säger Lundin och förtsätter. - Från SEFs horisont är det enbart positivt att det blir skapas fler elitförberedande miljöer inom svensk fotboll. Att de föreningar som kommer upp i Superettan är bättre förberedda, både sportsligt och organisatoriskt, är bra för alla. 

Stefan kommer tillsammans med Thomas Lyth att ansvara för verksamheten i Halmstad där delar av programmet är parallellt med klubbarna från Allsvenska och Superettan. Efter Halmstad väntar ett kartläggningsarbete ute i de olika föreningarna innan Thomas Lyth i slutet av säsongen kommer på besök för genomgång och upprättande av handlingsplaner. 

De föreningar från division 1 som är representerade i Halmstad är: Enköpings SK, IK Frej, Kristiantads FF, LB 07, Lunds BK, IK Oddevold, Qviding FIF, Sandvikens IF, IK Sirius, IK Sleipner, FC Trollhättan, Västerås SK, Örgryte IS och Östersunds FK.

ESK representeras av Per Gidlund.

Text från Ettanfotboll.se

Posten senast uppdaterad 2 jul 2012 kl. 20:39

51