Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
639
bcb69b38964685ffc8336738c921f4bb
TillbakaRobin Tranberg & Max Bergander (UPD: 2012-07-27 16:43:22)

Robin Tranberg & Max Bergander

ESK förstärker inför hösten!


    

Robin Tranberg, född -93 kommer från Hammarby där han har ett så kallat talangkontrakt och ingår i klubbens U21-lag. Det betyder att han är med på a-lagets samtliga träningar och även fightats om en plats i Hammarbys matchtrupper. I år har det blivit 5 inhopp i Superettan, så sent som i måndagens match mot Jönköping södra så fanns Robin med på bänken men det blev inget inhopp i denna match. Robin spelar oftast som central mittfältare men kan även spela i i backlinjen. Robin har sedan 2010 representerat Hammarby TFF där han under 2011 spelade 19 matcher. Han har även ett stort antal ungdomslandskamper på meritlistan, senast i februari var han med P93/19-landslaget till spanska La Manga för att spela en landslagsturnering där han förövrigt var lagkapten. 

Robins styrkor som fotbollsspelare är att han är passningsskicklig, fysisk och har god spelförståelse. ESK lånar Robin från Hammarby fotboll under resten av säsongen.

    

Max Bergander, född -87 är en reaktionssnabb målvakt med bra spänst, kommer närmast från IK Frej där han under 2011 höll förstaplatsen trots tuff konkurrens från Pilip Vaitsiakhovich, Vitryssland. Max var starkt bidragande till att laget klarade sig kvar i division 1 norra, på 23 matcher släppte han endast in 12 mål. Max är fostrad i Brommapojkarna, spelade under 2010 i Akropolis, samma år tränade han med allsvenska AIK samt New York Red Bulls där Hasse Backe är coach. Max kontrakt sträcker sig över 3 månader.


Vi ställde några frågor till Max:

Vad jag förstått så har du under ungefär en månad tränat en eller ett par dagar i veckan med laget, känsla?

Ett väldigt ungt men dock talangfullt lag. Finns teknik och vilja i överflöd, dock kanske man vill lite väl mycket i vissa lägen men på sikt kommer det att bli riktigt bra. Ett lag som är betydigt bättre än vad tabellen visar med ett bra spel och många intressanta spelare. Vi kommer tillsammans att se till att vi vänder på detta. Det är jag säker på.

Om ESKs tabelläge:

Klart det är tufft, men inte alls omöjligt på något sätt. Laget har inte fått den utdelning man förtjänat, men det kommer. Det är jag säker på. Vi gjorde ju samma resa förra året med Frej. Vi hade sju pinnar när serien vände, men slutade på 36. Så läget skrämmer mig inte alls, ser det bara som en morot. Jag vet vad det handlar om och det här laget är BRA. Det ska alla veta. Det finns massor att ta av!

Vad kan du tillföra ESK?

Ett jäkla engagemang, en röst som hörs och ett ledarroll. Kommer göra allt i min makt för att pusha och elda på grabbarna både på träning och i match. Älskar att vinna och offrar allt för att vi ska göra detta, på varje träning och i varje match. Sen ska jag väl försöka rädda en och annan boll också...

Beskriv dig själv som spelare:

Svårt..låter hellre andra bedöma mig som spelare, men jag är en orädd målvakt med bra spelsinne som styr laget. Positiv men har höga krav. Stabil och bra med fötterna.

Hur har din fotbollskarriär varit så här långt?

Bra tycker jag. Vann det som går att vinna i Sverige med Brommapojkarna som ungdomsspelare och fick träna med a-laget tidigt. 15 tror jag att jag var första gången. Sen vart det ett par fajter på bänken i Superettan.

Med i Stockholms stadslag där man fick uppleva några roliga resor.

Sen vart det lite säsonger i både trean och tvåan för att skaffa rutin och att få spela innan det förra året vart en säsong i ettan med IK Frej. 

Under denna tid tränade jag med en del med bla AIK, BP och var även över med New York Red Bulls, vilket självklart är lite utav en höjdpunkt. Fick sitta på bänken i en träningsmatch mot Cruizeiro från Brasilien på ett fullsatt Red Bull Arena. Mäktigt.

Hur kommer det sig att du kom till ESK?

Efter en säsong förra året med 12 insläppta på ett tjugotal matcher vart det inte riktigt som jag tänkt mig detta år, av olika anledningar. Men det är inget som grämer mig utan nu är det ESK som gäller och alla personer i klubben som jag träffat och alla runt omkring verkar helt underbara så detta ska bli helt fantastiskt!

Ser verkligen fram emot att få starta igång efter sommaren.

Vad vet du om ESK?

En anrik förening som var i Allsvenskan för ett par år sen men som sladdat lite. En fin förening med fantastiska förutsättningar. Ett bra lag som kommer att börja ta poäng. Vi ska greja detta.

Vad är du för slags person utanför planen, intressen?

En enkel människa som älskar sin dotter mest i hela världen. En ledare och en bra kompis, tror jag i alla fall haha. När jag inte tränar är jag med dottern eller kompisar. Tar gärna en kaffe på Café dello sport i Hornstull där mina italienska polare driver det bästa cafét i Stockholm.

Vi inom ESK önskar Robin och Max varmt välkomna till ESK!

Posten senast uppdaterad 27 jul 2012 kl. 16:43

51