Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1065
d43ea2f6e935ad52f3859ef929138537
Tillbaka (UPD: 2017-10-01 20:03:27)

ESK gjorde jobbet!

Laget:
Gustaf Persson 
Pontus Lundén(73)
Martin Lönneberg 
Jonatan Åhlin   
Patrick Lundemo(73)
Alexander Persson Njie 
Mohammad Ibrahim
Andreas Larsson  
Willy Wickman 
Carl Söderberg 
Joakim Pettersson 

Byten:
Joakim Reutfors(73)
Gabriel Westergren(73)


ESK startade matchen med bra press, men spelet böljade fram och tillbaka på en svårspelad konstgräsplan. Men så i den 9:e matchminuten hittar Lönneberg fram till Lundemo med ett fint inlägg som han nickar i mål. 0-1. Två minuter senare är Lundén mycket nära att utöka ledningen men målvakten vann den duellen med en sekunds marginal. IFK kommer i några halvfarliga omställningar men ESK försvarar sig bra. I 28:e matchminuten blir Mohammed knuffad i hemmalagets straffområde, domaren pekade på straffpunkten och Åhlin sätter den stenhårt i mål. 0-2. Två minuter senare är det bra nära igen, en dubbelchans men IFKs målvakt står för två riktigt svettiga räddningar. Svängigt spel, hemmalaget kontrar, ett inlägg som nickas men Gurra står rätt placerad i mål. Innan halvtidsvilan så har lagen ett varsitt avslut. 

ESK startar andra halvlek i ett högre tempo, Åhlin har ett skott i ribban. IFK ställer om och replikerar med ett distansskott som Gurra tar. ESK vänder spelet och Willy testar, stenhårt men rakt på målvakten. Strax därefter får ESK en frispark strax utanför hemmalagets straffområde, skjuts strax utanför mål av Alex. Med en timme spelad gör Österåker ett byte. I 69:e har Åhlin sitt andra ribbskott för dagen, men sekunderna senare kan han utöka ledningen för ESK. 0-3. IFK gör sedan ett nytt byte, i 73:e gör ESK ett dubbelbyte. Ut går Lundemo och Lundén, in går Reutfors och Gabbe. Med kvarten kvar att spela så har Österåker en hårt skott som går strax över ribban, ESK replikerar, Åhlin testar avslut men IFKs målvakt står för en fin benräddning. I slutminuterna har IFK ett hårt avslut som Gurra styr till hörna.

Vinsten mot IFK innebär att ESK nu har säkrat kvalplatsen för spel i div 2 nästa säsong. Men allt avgörs i seriens sista omgång, 1 poäng skiljer det mellan serieledarna Täby och ESK, tappar Täby poäng och ESK vinner ja då har ESK vunnit serien. Efter nästa söndag så vet vi hur det blir.

Bilder från matchen finns att se på ESKs Facebooksida.

Lag  GM-IM  Differens  Poäng
Täby FK  60-25  35  46
ESK  53-21  32  45
Märsta  34-30  4  37


Täbys kvarvarande matcher:
Täby FK-IFK Österåker FK

ESKs kvarvarande matcher:
ESK-Heby AIF


ESK avslutar alltså seriespelet på hemmaplan, och det mot Heby. Matchen spelas nästa söndag kl 14:00. Välkomna!

Posten senast uppdaterad 1 okt 2017 kl. 20:03

51