Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
988
6266d7659be644fec1435dced668f714
Tillbaka (UPD: 2016-05-22 20:48:20)

ESK i topp!

Innan matchen hade Vallentuna spelat in 10 poäng precis som ESK så en tuff match väntade hemma på Enavallen. 

Startelvan:
Gustaf Persson, Alfred Lindblad, Simon Olsson, Pontus Lundén, Andreas Tosse Larsson, Joakim Reutfors(87), Alexander Persson-Njie, Ayub Bashir Omar, Mohammed Ibrahim(44), Jonatan Åhlin, Patrik Lundemo(84).

Ersättare:
Adrian Alan(87)
Adrian Berglund(44)
Mattias Forsström Skeppar(84)


Vallentuna startade riktigt starkt, snabbt passningsspel och kvicka spelare oroade. Man vaskade fram ett antal hörnor men ESK försvarar sig bra i kombination med att avsluten inte var på topp. I 20:e matchminuten friställer Jonatan Åhlin Lundemo vars avslut går på målvakten och några minuter senare har Njie en stolpträff. Vallentuna är det bollförande laget men ESK sticker upp emellanåt. I den 44:e matchminuten byts Mohammed ut och in kommer Adrian Berglund. Kort därefter har Njie en fin chans men skottet går en bit över mål.

Första halvlek var det fördel för Vallentuna i bollinnehav men i andra halvlek var det ett klart piggare ESK som kom ut på plan och tog kommandot. Redan i 46:e matchminuten sätter Åhlin 1-0 till ESK efter ett inspel från kanten. ESK pressade och några minuter senare gör Tosse en rusch på kanten och får på ett bra skott som Vallentunas målvakt tippar till hörna, på hörnan skjuter Ayub strax över mål. 

Gästerna är på inget sätt ofarliga, skapar några hörnor och har långa inkast in i ESKs straffområde. I 84:e matchminuten byts Lundemo ut och in kommer Mattias Forsström Skeppar. Vallentuna är bra nära att kvittera i den 85:e matchminuten men bollen rullar utanför Gurras högra stolpe. I den 87:e matchminuten byts Adrian Alan in och ut går Jocke Reutfors. De sista minuterna av matchen pressar Vallentuna hårt framåt till följd att det blir vidöppet för omställningar men några fler mål blir det inte. 

Matchen slutar 1-0 och ESK tar därmed en härlig trepoängare. Man fortsätter i och med detta att vara serieledare då man har samma poäng men bättre målskillnad än tabelltvåan IFK Lidingö FK.   

Bilder från matchen finns som vanligt på ESKs Facebooksida.


ESKs nästa match spelas även den på hemmaplan. Nästa söndag kl 17:00 kommer Kista Galaxy FC och gästar Enavallen. 

Posten senast uppdaterad 22 maj 2016 kl. 20:48

51