Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1009
7dc2ef617a93868a4f8e85efdca2701b
Tillbaka (UPD: 2016-09-10 18:54:06)

ESK klassen bättre!

Startelvan:
Gustaf Persson, Pontus Lundén(74), Martin Lönneberg, Willy Wickman, Adrian Berglund(75), Patrik Lundemo, Ayub Bashir Omar, Andreas Tosse Larsson, Jonatan Åhlin(75), Bruno Dal Monte, Jocke Pettersson.

Avbytare:
Adrian Alan(75)
Alfred Lindblad(74)
Joakim Reutfors(75)


När ESK mötte Märsta sist så slutade matchen 1-1, tabelltvåan Vallentuna mötte i förra omgången Märsta och matchen slutade 2-2 så en tuff match var att vänta. Men ESK visade idag var skåpet ska stå, att man är med på allvar i striden om de två åtråvärda topplaceringarna i tabellen. 

Redan i första minuten fick Märsta göra sitt första byte pg a ett hopslag med Gurra i ett anfall. ESK pressade gästerna hårt med kvickt spel och redan i den 9:e matchminuten driver Lönneberg upp längs med kanten, med ett välplacerat inlägg hittar han Ayub i straffområdet som i sin tur skarvar till Lundemo som distinkt sätter bollen i mål, 1-0 till ESK. Bara 6 minuter senare utökar ESK ledningen genom Åhlin. I 21 minuten har Märsta en av sina bästa målchanser , ett inkast från hörnflaggan som nickas men Gurra är välplacerad i mål och klistrar bollen. ESK dominerar under första halvlek, Märsta hänger inte alls med.

Ett par minuter innan halvtidsavblåsning så står Lönneberg för en fin soloräd genom hela planen men hans avslut tar i stolpen och ut till Ayub som blir fälld och domaren pekar på straffpunkten. Tosse lägger straffen men målvakten räddar till hörna. I 47:e matchminuten utökar ESK sin ledningen genom Lundemo, förarbete Willy. 3-0.

Andra halvlek är ung då Ayub fälls utanför Märstas straffområde med frispark som följd, Jocke skjuter en hård sådan som Märstas målvakt tvingas tippa till hörna. Märsta ställer om och får även de en hörna men Gurra boxar ut bollen. Märsta har i andra halvleken lite mer att säga till om, troligen för att ESK sänkt tempot och Märsta lyckas fixa ett par hörnor och en frispark.

I 74:e matchminuten gör ESK sitt första byte, ut går Pontus och in kommer Alfred Lindblad. Minuten efter gör man ett dubbelbyte, ut går Åhlin och Adrian B, in kommer Adrian Alan och Jocke Reutfors. ESK har några halvchanser till men matchen slutar 3-0 till ESK.

Tabellettan Lidingö mötte idag tabelljumbon Upsala IF där man vann med 0-1, Vallentuna mötte nästjumbon VP Uppsala och tappade poäng, en match som slutade 1-1. ESK ligger nu fortsatt på en tredjeplats i tabellen med samma poäng men sämre målskillnad än tvåan Vallentuna. ESK har tre poäng upp till tabellettan Lidingö.

Nu återstår 3 matcher av serien, Lidingö möter härnäst tabellfyran Täby, Vallentuna möter IFK Stockholm och ESK har bortamöte mot VP Uppsala.

Bilder från matchen finns på ESKs Facebooksida.
 
  

Posten senast uppdaterad 10 sep 2016 kl. 18:54

51