Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
588
5928d3d9276642fc3449e554c485b635
Tillbaka (UPD: 2012-05-03 07:49:00)

ESK nollat igen

ESK fick en hemsk start på matchen i form av en Väsbystraff i första minuten. När straffen slogs löst, mitt på ESK-målvakten, tändes ändå hoppet om att det var ESK:s kväll. Tyvärr infriades inte förhoppningarna. I första halvlek var Väsby det bättre laget och man tog rättvist ledningen med 2-0.

Väsby stressade ESK:s backlinje och mittfält till flera enkla misstag och 1-0 kom redan i sjätte minuten, efter bolltapp centralt framför ESK:s straffområde. Det var Väsbys David Yarar som skött snyggt från distans. I minut 33 ökade Väsby på till 2-0 genom Lamine Nekrouf som löpte i djupled när Väsby ställde om snabbt. Han fick en väl avvägd långboll in bakom ESK:s backlinje och kunde placera in tvåan. Tyvärr var det inte enda gången som Väsby hittade in med bollar bakom ESK:s backlinje i första halvlek.

ESK var tämligen uddlöst och hade egentligen inte en enda kvalificerad målchans i första halvlek.

ESK bytte ut Joel Rajalakso i paus till förmån för Erik Andersson. Andra halvlek fick helt annan karaktär. ESK var spelförande och etablerade ju längre halvleken led ett större och större tryck mot Väsbymålet. Det var inte spel mot ett mål, men inte långt ifrån. Nu fanns flera fina chanser och avslut. Bland annat flera skott av Kerim Mrbati från distans. Tyvärr ville det sig inte alls.

Ernesto Ferreira byttes in i 63 minuten istället för Emil Strok och Ferreira gjorde ett bra inhopp. Han bidrog med sin tuffhet och tyngd till flera vunna dueller på mittfältet. Erik Andersson kändes också svårstoppad och kom i ett par fina lägen, men hade inte marginalerna på sin sida. Michael Tuhkanen fick byta efter att han haltat ut i 73 minuten. Han blev fälld bakifrån i något som, från sidan, såg ut som en eftersläng värd en varning. Så bedömde inte domaren det. Han nöjde sig med frispark. Förhoppningsvis var det ingen allvarlig skada på Tuhkanen. Ytterbackar är redan en bristvara.

Nu är det bara att hoppas att killarnas självförtroende inte är alltför stukat efter den tuffa inledningen på serien. Men förhoppningvis kan Siggi och de andra ledarna gjuta mod i laget så att spelare och supporters snart kan glädjas åt de första poängen.

ESK matchade följande lag från start:

Gustaf Persson, Tom Nodén, Dilan Ismail, Robert Kjellman, Michael Tuhkanen, Jordan Seabrook, Kerim Mrbati, Linus Bylin, Emil Strok, Daniel Ålund och Joel Rajalakso. Inbytt i 73 minuten, istället för Tuhkanen, blev Mtaka Simba.

Var du på plats igår? Rösta fram bästa ESK spelare, klicka här.
 

Posten senast uppdaterad 3 maj 2012 kl. 07:49

51