Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1014
c640da17d886a06cf8c8adb1242f2323
Tillbaka (UPD: 2016-10-02 16:26:16)

ESK till kval!

Startelvan:
Gustaf Persson, Pontus Lundén(80), Martin Lönneberg, Willy Wickman(74), Adrian Berglund, Patrik Lundemo, Ayub Bashir Omar, Andreas Tosse Larsson, Jonatan Åhlin(88), Bruno Dal Monte, Jocke Pettersson.

Avbytare:
Mohammed Ibrahim(74)
Alfred lindblad(80)
Adrian Alan(88)


ESK mötte idag IFK Lidingö som redan i förra omgången blev klara vinnare av serien och därmed tar steget direkt upp till division 2 spel nästa säsong. Men Lidingö bjöd upp till match, man ville inte avsluta med en förlust. Det bjöds på bra underhållning under lördagseftermiddagen.

Redan i 8:e matchminuten hade Åhlin ett skott i ribban där Ayub var framme på returen men målvakten lyckades freda sitt mål. ESK får senare ett inkast där Tosse hittar Bruno som testar skott men skottet går precis utanför målvaktens högra stolpe. Lidingö vaskar fram en hörna men Gurra är säker i mål. Firma Ayub/Berglund sicksackar sig sedan fint fram men avslutet från Berglund går strax utanför. 

ESK pressar Lidingö, men som inte på något sätt är ofarliga i sina omställningar. I 20:e matchminuten tvingas Lidingö göra sitt första byte, en back som skadat sig. 

Efter en halvtimme spelad så trodde man att ESK skulle sätta ettan där man mer eller mindre har öppet mål men avslutet blir lite för svagt och bollen kan rensas innan den går över mållinjen. Fortsatt hög press av ESK, drygt fem minuter senare serverar Ayub en fin boll till Åhlin som får på ett tungt skott, men målvakten tippar till hörna. Lidingö får strax därefter en frispark i bra läge strax utanför ESKs straffområde, frisparken är bra slagen men Gurra står bra placerad och plockar den. 

Klar fördel ESK i första halvlek som haft de klart bästa målchanserna.

Det hinner bara gå 8 minuter in i andra halvlek så tar ESK ledningen. En hörna skarvas till Pontus Lundén som inte gör några misstag. 0-1!

Två minuter senare är det nära igen, ett inlägg från Ayub som går i ribban och ut. Lidingö sticker upp de med, strax därefter har de ett långt inkast där det blir lite rörigt framför ESKs mål men till slut kan man få bort bollen.

Efter en timme spelad har ESK ytterligare en bra målchans men Lidingö klarar sig undan med blotta förskräckelsen. En frispark utanför Lidingös straffområde, ribbträff och en riktigt svettig räddning av målvakten.

Lidingö har nu en period på ca 10 minuter då man har mer att säga till om, man pressar ESK mer.

I 74:e matchminuten byts Willy ut och in kommer Mohammed Ibrahim, några minuter senare byts även Pontus ut till förmån för Alfred Lindblad.

I 86:e matchminuten utökar ESK sin ledning, Åhlin petar bollen till en fri Bruno och det är 0-2.

ESK gör sitt tredje byte, Åhlin ut och in kommer Adrian Alan. 

Strax innan matchen blåses av missar ESK i en rensning och Lidingö kan reducera, 1-2.ESK vinner matchen och säkrar därmed kvalplatsen. Kvalet är indelat i två omgångar där ESK i omgång 1 kommer att möta ett lag på kvalplats i division 3 södra Svealand. Division 3 södra Svealand spelar sin sista omgång i morgon men mycket talar för att det blir FC Stockholm Internazionale som ESK kommer att möta i ett dubbelmöte. Matcherna kommer att spelas mellan den 8-16 oktober.

Vinnande laget i omgång 1 kommer sedan att få möta ett lag som har negativ kvalplats från div 2 Södra Svealand.

Bilder från matchen mot Lidingö finns att se på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 2 okt 2016 kl. 16:26

51