Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1314
ec67c6eb0fea958c1738d3c50bd804e6
Tillbaka (UPD: 2020-01-11 12:03:13)

ESK-ungdomar i fokus!

ESK har historiskt utbildat många fotbollsspelare som via ungdomsleden har fortsatt sin karriär i seniorlaget på olika nivåer. Det är något som ESK vill fortsätta med och bli ännu bättre på.


Säsongen 2018 startade ESK Fotboll ett andralag (ESK 2) på seniornivå som har börjat från början i seriesystemet. Syftet med ESK 2 var att utforma ytterligare en tränings- och matchmiljö för våra ungdomar som ett naturligt steg i förberedelsen för seniorfotboll och eventuellt spel i ESK:s A-lag.

Detta leder till ett nära samarbete mellan A och ESK 2-verksamheterna med fokus på individer, sättet att träna och spela fotboll på m.m. 


Hur ser det ut då för ESK 2 inför säsongen 2020?

Sedan hösten 2019 har ESK 2 tränat ihop med ESK ungdomsklubbens U17 lag. Eftersom det totalt är väldigt många spelare kommer det i år att vara två olika trupper. Däremot kommer ESK 2 och U17 lag att träna samtidigt på samma plan för att flöden mellan spelare och ledare ska kunna ske smidigt, vilket gynnar individen och verksamheten i stort.

Huvudansvarig tränare Daniel Ollert ser fram emot säsongen med högt ställda krav och målsättningar på både spelare och ledare:

-Vi vill ta ytterligare steg i utvecklingen, både på och utanför planen säger Ollert och fortsätter:
Vi har fått in flera ”nygamla” ESK-spelare med rutin från spel högre upp i seriesystemet. Vi är övertygade om att dessa spelare kommer att lyfta hela den unga truppen med både ESK-hjärta och sitt fotbollskunnande.


På ledarsidan har det skett några ändringar samtidigt som antal ledare välbehövligt har utökats. Tidigare assisterande tränare/målvaktstränare Henrik ”Henkan” Johansson flyttades upp i A-truppen. Adrian ”Dogge” Berglund ersätter Henkan på heltid som assisterande tränare och Hasse Persson fortsätter med sitt ovärderliga arbete som materialansvarig. 

Tidigare ansvarig för U17-laget Wilhelm Westergren har gått vidare till VSK. Marco Rajalakso är kvar i organisationen som inför säsongen har utökats med Christoffer Stenberg (U17 + ESK 2), Leif Ståhl (P17), Joakim Lindau (Målvaktstränare U17 + ESK 2) samt Ludwig Taxén (U15, U17 och ESK 2). 

-Denna sammansättning av tränare kommer med kunskap och entusiasm hjälpa U17 och ESK 2 till att ta ytterligare kliv i sin utveckling, avslutar Daniel Ollert.

Utöver den nämnda träningsmiljön kommer lagen att spela i följande matchmiljöer säsongen 2020:

ESK 2 (Division 7)
ESK 2 (Upplandscupen)
U17 (P16/17 avancerad serie)
U17 DM

Vi vill passa på att önska våra ungdomar ett stort lycka till inför kommande säsong. Framtiden för ESK ser onekligen spännande och lovande ut.


Mer info om ESK 2 hittar du här

Posten senast uppdaterad 11 jan 2020 kl. 12:03

51