Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
785
2d90c7c67490ba4a40b4e1a3bc0d7363
Tillbaka (UPD: 2013-07-18 19:54:24)

ESK vidare i Cupen

47min: 1-0, Alexander Persson Njie
59min: 1-1. Antonius Bobel Acar
114min: 2-1, Filip Norell
120min: 3-1, Alexander Persson Njie 

ESKs lag:

Gustaf Persson
Rasmus Fries (62 Alhajie Drammeh)- -Per Bodin- -Carl Söderberg- -Nicklas Eriksson
Patrick Lundemo- -Alexander Persson Njie- -Linus Bylin (73 Anton Haeger)- -Ludwig Taxén (91 Markus Ahosson)
Emil Ekström- -Filip Norell

Eskilstuna City hade under matchen ett större bollinnehav än ESK men föll på att man var uddlösa framåt. ESK försvarade sig bra, vann boll och kontrade vilket gick vägen. Under första halvlek har båda lagen ett par halvchanser och några tuffa dueller men den slutar mållös. 

Efter halvtidsvilan pressar Eskilstuna på men med endast 2 minuter spelade så fintar Filip Norell sin försvarare och skjuter ett inlägg snett bakåt till Alexander Persson Njie som sätter bollen i mål, 1-0 till ESK! Efter målet är det Eskilstuna som får mer krafter, pressar på men ESK försvarar sig, i den 62:a matchminuten tvingas Rasmus Fries till ett byte då han i en duell skadar foten, ersätter honom gör Alhajie Drammeh (född -95). Tyvärr kvitterar Eskilstuna i 59:e då Rasmus ligger skadad och ESK spelar med en man kort. 
    
Med 90 minuter spelade är ställningen 1-1 och matchen går till förlängning. Spelarna i båda lagen får en kort paus innan spelet fortsätter. Matchen ska nu spelas 2x15 minuter och skulle resultatet DÅ vara lika så avgörs matchen via straffar. Under de första 15 minuterna av förlängningen så blir det inga mål, ESK och motståndarna var trötta och flera spelare hade krampkänning i värmen. Eskilstuna City skapade några chanser men den sista kyla saknades. Några minuters pausvila innan "andra halvlek", de sista 15 spelminuterna. Spelet börjar och en stund senare kontrar ESK snygg in 2-1 genom Filip Norell i 114:e matchminuten. Några oroliga minuter väntar då Eskilstuna trycker på för en kvittering, i slutminuten flyttar även Eskilstunas suveräna målvakt Niklas Berg upp som utespelare i ett försök att kvittera men istället kan Alexander Persson Njie kyligt runda sin försvarare och utöka ESKs ledning i slutminuten. 

Matchen slutar 3-1 och ESK är vidare i 2013-2014 års upplaga av Svenska Cupen. I andra omgången av Svenska Cupen kommer ESK att lottas att spela mot ett vinnande lag ur omgång 1 alternativt ett lag som spelar i Allsvenskan eller Superettan. 

Bilder från matchen, kolla in på ESKs Facebooksida!

Posten senast uppdaterad 18 jul 2013 kl. 19:54

51