Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
814
bd8a84861332d096d584060390f036b2
Tillbaka (UPD: 2013-09-14 19:51:24)

Ett blekt ESK föll

Startelvan

Gustaf Persson
Mohammad Ibrahim--Pelle Bodin--Calle Söderberg--Alhajie Drammeh
Alexander Pettersson--Linus Bylin(84 Wiktor Svärdh)--Alexander Persson-Njie(79 Jonatan Åhlin)--Patrik Lundemo(21 Markus Ahosson)
Emil Ekström--Filip Norell

Redan i andra matchminuten har Konyaspor ett skott på mål, en chans som uppkommer genom slarv vid en rensning men Gurra står välplacerad i mål. Emil hittar strax därefter Alexander Pettersson med ett inlägg men hans nick går en bra bit utanför motståndarens mål. Konyaspor kontrar och prövar ett distansskott som går en bra bit ovanför mål men med 10 minuter spelade kommer man i ett nytt anfall, där skottet i snäv vinkel tar i yttersidan av ESKs ena stolpe och ut. Bortalaget pressar på, ESK tvingas till att rensa till hörna två gånger om, tyvärr får Lundemo ont i ett knä och tvingas till ett tidigt byte, ersätter honom gör Markus Ahosson. Ett par minuter senare får ESK en frispark i ett bra läge, frisparken är hård men går rakt på målvakten. Konyaspor gör några försök till inspel framför ESKs mål men misslyckas. Nu följer några pigga ESK minuter, Alexander Persson hittar fram till Norell som petar bollen förbi sin försvarare och rundar honom, i panik rensar en spelare till ett inkast. Ahosson jobbar fram en hörna och Alhajie klipper till, målvakten tvingas till en riktigt svettig räddning. 

Inlägg mot mål där Norell är riktigt nära att nå bollen med pannan. I 35:e matchminuten sätter Konyaspor 0-1 då Bodin blir fälld i kampen om bollen, anfallaren kan ostört dunka in bollen i mål. Konyaspor får mer fart efter målet och med några minuter kvar av första halvlek så kryssar man sig in framför ESKs mål men trots bra placerad nära mål så skjuter man turligt över. ESK avslutar halvleken med en frispark som går rakt på målvakten.

En rätt sömnig första halvlek där Konyaspor ägde en del boll men var uddlösa, tyvärr var även ESK uddlösa med många felpassningar och man var allt som oftast tvåa på bollen.

Andra halvlek startar och Konyaspor får tidigt en resultatlös dubbelhörna. Emil prövar ett distansskott som målvakten plockar utan problem. Norell blir lite senare fult kapad och ESK får ett bra frisparksläge några meter från hörnflaggan, skottet går en bit utanför mål. Bortalaget får en ny dubbelhörna, resultatlös sådan. Med en timme spelad så är det i stort sett bara Konyaspor som skapat något framåt. Några minuter senare jobbar ESK fram en bra chans, ett fint inspel som boxas ut av målvakten, returen snuddar målvaktens högra kryss. I 68:e matchminuten utökar Konyaspor sin ledning då Alhajie oturligt halkar i straffområdet och får bollen på handen och domaren pekar mot straffpunkten. 0-2. Konyaspor gör sedan ett dubbelbyte och ESK får lite mer att säga till om men det berodde nog mest på att bortalaget slagit av lite på tempot. I 79:e byts Alexander Persson-Njie ut, ersätter honom gör Jonatan Åhlin. Kort därefter gör ESK sitt 3:e och sista byte, Linus Bylin ut och Wiktor Svärd in. Mot slutet av matchen gör även Konyaspor sitt sista byte. Emil Ekström prövar skott men målvakten plockar det lätt.

Den överlag sömniga matchen slutar 0-2 och Konyaspor tog 3 viktiga poäng i kampen om förstaplatsen i serien, ESK får kämpa vidare i nästa match borta mot Kvarnsvedens IK på lördag. 

Bilder från matchen kan du se på vår Facebooksida

Posten senast uppdaterad 14 sep 2013 kl. 19:51

51