Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
991
7142894e1490b1451461b217070098d9
Tillbaka (UPD: 2016-05-29 20:42:44)

Fjärde raka!

"Tabellen ljuger aldrig" som det så fint heter, håller inte helt med om detta. Kista Galaxy ligger surt placerade i botten av tabellen, visst det är endast 7 omgångar spelade så man ska inte dra för stora växlar av det för Kista Galaxy var bra, riktigt bra. Med fart och tekniska övningar pressade de idag ESK hårt, men precis som för de lag ESK mött tidigare så är vi svåra att få hål på. Men ett varningens finger, Kista kommer inte att vara ett bottenlag när serien summeras till hösten.    

Startelvan:
Gustaf Persson, Adrian Berglund, Pontus Lundén, Patrik Lundemo(84), Ayub Bashir Omar, Alfred Lindblad(84), Alexander Persson-Njie, Andreas Tosse Larsson(84), Jonatan Åhlin, Mattias Forsström Skeppar, Bruno Dal Monte   

Ersättare:
Martin Lönneberg(84)
Robert Ahlström(84)
Lukas Nyman(84)


Kista startar matchen i högt tempo, med snabba tekniska spelare pressar de ESK hårt, man skapar några hörnor men ESK fredar sitt mål. ESK ställer kvickt om och är inte på något sätt ofarliga de heller men man blev oftast avväpnade framför gästernas mål. I den 23:e matchminuten kommer ESK i ett anfall och på ett inspel från kanten ska en Kista försvarare rensa men sätter bollen i eget mål. 1-0 till ESK. Minuten efter är det nära en repris då ESK återigen anfaller från kanten men bollen rensas undan strax utanför eget mål. I halvlekens sista minut är det nära en kvittering men Gurra tippar det hårda skottet till en hörna vilken sedan nickas över ESKs mål.

Andra halvlek är bara 12 minuter gammal så utökar Jonatan Åhlin ESKs ledning. 2-0. Tre minuter senare dras en Kistaspelare ner i ESKs straffområde och domaren pekar på straffpunkten, straffläggaren gör inga misstag och Kista reducerar. 2-1. Spelet pendlar fram och tillbaka, Kista har bra fysik precis som ESK. I 81:a matchminuten utökar Ayub Bashir Omar ledningen. 3-1. Några minuter senare gör ESK ett trippelbyte, ut går Lundemo, Lindblad och Tosse, in kommer Martin Lönneberg, Robert Ahlström och Lukas Nyman. Kista pressar för reducering och det öppnar upp bakåt vilket ESK utnyttjar och i matchens 90:e minut ställer ESK om och friställer Åhlin men hans skott går över gästernas mål. 

Matchen slutar 3-1 till ESK och därmed är 4:e raka vinsten bärgad. Då IFK Lidingö bara fick med sig 1 poäng mot Enebyberg så innebär det att ESK drar i från lite i toppen av tabellen, två poäng före tabelltvåan Lidingö.

Bilder från matchen kan du se på ESKs Facebooksida.ESKs nästa match spelas lördagen den 4 juni kl 15:00 då man möter Märsta på Midgårdsvallens konstgräs.

Posten senast uppdaterad 29 maj 2016 kl. 20:42

51