Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1069
8e11c5764fe0f7076ce668d72c185a3a
Tillbaka (UPD: 2017-10-07 18:46:05)

Förlust i 1:a kvalmatchen

Laget:
Gustaf Persson 
Pontus Lundén 
Martin Lönneberg 
Joakim Reutfors  
Jonatan Åhlin 
Alexander Persson Njie 
Mohammad Ibrahim  
Tosse Larsson    
Willy Wickman 
Carl Söderberg 
Joakim Pettersson 


ESK fick det inte att stämma, måhända var det kvalnerverna som spökade. En från båda lagen avvaktande första halvlek med få målchanser. Gästerna var i den 12:e matchminuten först ut att testa skott, avslutet gick en bit över mål. Minuten efter hittar Lönneberg fram till Åhlin som nickar men målvakten tippar till en hörna. I 23:e matchminuten tar ESK ledningen, Lundén hittar Reutfors med ett fint inlägg som han på volley sätter i mål, 1-0! Mer energi nu i ESK men de stora farligheterna uteblir. De sista 10 minuterna ser det mer ut som att ESK bevakar sin ledning vilket ger Newroz utrymme att rulla boll.

I andra ser det inledningsvis bra ut, ESK får en frispark som Alex skjuter hårt direkt mot mål men gästernas målvakt tippar till hörna. Två minuter senare testar Alex skott igen men denna gång över mål. I detta skede händer något, ESK tappar sitt spel och gästerna kommer i anfall på anfall. Känns starkare och snabbare i alla moment. Newroz ställer om och har en riktigt giftig målchans i 51:a, Gurra räddar ESK denna gång. Minuten efter har bortalaget ett avslut som går strax utanför. I 56:e testar de igen men Gurra räddar. Två minuter senare står Gurra för en svettig benparad. Kvitteringsmålet hängde i luften och så i den 61:a matchminuten kom det efter en misslyckad brytning i ESK försvaret, 1-1. Tre minuter senare är det nära igen, men då stolpe och ut för Newroz. I 70:e drar Tosse på sig sitt andra gula kort och ESK får nu kämpa med en man mindre på plan. Gästerna gör ett byte. Heta känslor på plan, gult kort till Newroz. I den 74:e matchminuten tar också gästerna ledningen, ett avslut som tar via stolproten och in, otagbart för Gurra. 1-2. ESK gör några försök att kvittera men man kommer inte närmare än ett avslut från Alex som går över ribban samt ett volleyskott från Åhlin som går rakt på målvakten.
    
I och med förlusten så väntar det spel för ESK nästa helg och det mot IFK Åmål. För att få spela i division 2 nästa år krävs det att ESK vinner med minst två mål, och att Åmål helgen därefter bara vinner med ett mål mot Newroz.


Bilder från dagens match kan du som vanligt se på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 7 okt 2017 kl. 18:46

51