Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
952
ffacacf4b260fc2f620f4ac4ccc2b4a6
Tillbaka (UPD: 2015-10-17 19:45:10)

Förlust i 2:a kvalmatchen

Idag spelade ESK andra omgången av tre i kvalet till division 3. ESK startade starkast, hade det mesta av spelet de inledande 15 minuterna då bl a Lundemo hade ett skott strax över ribban. Spånga började sedan få ordning på spelet, kunde etablera några anfall men kom inte närmare än ett skott mot mål som gick i en båge via ribban och ut. Åhlin-Lundemo hade ett par frilägen men Spångas målvakt storspelade.

Andra halvlek bjöd på tempoväxlingar, ESK hade ytterligare tre riktigt bra målchanser genom Åhlin, Bruno och Reutfors men hemmalagets målvakt spikade igen. Spångas bästa målchans kom en bit in i andra halvlek, ett stenhårt volleyskott men Gurra står rätt placerad och kan avvärja. När klockan närmade sig 90 minuter så kände sig nog Spånga rätt nöjda med en poäng med tanke på antalet målchanser, men i 90:e matchminuten blir det stort jubel för Spånga. Ett långt inkast i ESKs straffområde, sedan ett flipperspel innan bollen hamnar bakom Gurra i mål. Otroligt surt men man vinner inte matcher på att ha flest målchanser, man måste också sätta dem. 
 
Det bjöds på en underhållande match där marginalerna inte var på ESKs sida, Spånga kan tacka sin storspelande målvakt för vinsten. Spånga har nu serieledning i kvalserien och möter i 3:e och sista matchen Uppsala Kurd. Skulle Uppsala Kurd vinna över Spånga och att ESK vinner sin match mot Fardhem Garda så finns det fortfarande en teoretisk chans att ESK kan ta förstaplatsen i kvalserien och spelar i division 3 nästa säsong. 

Bilder från matchen kan du se på ESKs Facebooksida


Nästa söndag den 25 okt kl 12:00 spelar ESK nästa kvalmatch och det borta mot Fardhem Garda.

Posten senast uppdaterad 17 okt 2015 kl. 19:45

51