Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
822
c4662429a6bae6ff1a9ae233816478dd
Tillbaka (UPD: 2013-10-06 19:57:36)

Förlust i årets sista match

Laget

Gustaf Persson
Jonas Bylund--Pelle Bodin--Calle Söderberg--Nicklas Eriksson
Patrik Lundemo(76 Emil Ekström)--Linus Bylin(76 Bruno del Monte)--Alexander Persson-Njie--Mohammad Ibrahim(88 Alhajie Drammeh)
Kushtrim Trimi--Filip Norell

För ESKs del var det redan klart att man nästa år får spela i division 3 så ESK behövde inte känna någon press, för motståndaren Skiljebo var det desto viktigare att vinna, 3 poäng och man skulle slippa kvala sig kvar i serien och därmed lämna över kvalplatsen till Västerås IK.

ESKs första halvlek var bra, det märktes att ESK kunde spela avslappnat då man inte hade något att förlora, man vågade framåt. Redan i 3:e matchminuten hade man en fin målchans, Lundemos inlägg hittade till Njie var skott räddades och på efterföljande retur mötte Nicklas med ett tungt skott som smet precis utanför målvaktens vänstra stolpe. Några minuter senare hittade Lundemo fram till en friställd Njie men hans skott gick rakt på målvakten. Inte förrän efter 20 minuter börjar Skiljebo äta sig in i matchen, främst genom snabba omställningar men man hade ändå inte några riktigt farliga avslut. I 44:e matchminuten är det riktigt nära ett ESK mål, Trimi lobbar över målvakten men bollen tar i ribban och målvakten plockar. Sekunderna efter har Lundemo ett tungt skott som smiter precis ovanför Skiljebos mål. Halvtidsvila och 0-0.

Matchen startar och det är Skiljebo som tar kommandot. Med 4 minuter spelade chippar man över Gurra i mål och 0-1 är ett faktum. ESK följer upp med ett anfall men skottet är för löst och målvakten räddar, några minuter senare friställs Norell som försöker placera bollen men målvakten tippar till hörna. Efter en ESK hörna ställer Skiljebo om snabbt och sätter 0-2 i ett misstänkt offsideläge. I 76:e matchminuten gör ESK ett dubbelbyte, ut går Linus och Lundemo, in kommer Bruno del Monte och Emil Ekström. Kort därefter utökar Skiljebo sin ledning trots en tre mot en situation där ESK inte får bort bollen. Emil vaskar fram en hörna samt ett skott mot mål men mer lyckas inte ESK med, i 87:e får Calle ett rött kort efter en fällning i straffområdet, vid påföljande straff sätter Skiljebo 0-4. I slutminuterna gör ESK sitt sista byte, Mohammad Ibrahim utgår och in kommer Alhajie Drammeh. ESK orkar inte stå emot ett Skiljebo som kan spela ut utan bortalaget kan utöka sin ledning strax innan avblåsning. Matchen slutar 0-5 till Skiljebo som i och med tre poäng slipper kvala för att spela kvar i division 2. ESK får nu satsa inför nästa år i division 3.

Bilder från matchen kan du se på ESKs Facebooksida. 

Posten senast uppdaterad 6 okt 2013 kl. 19:57

51