Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
585
f0bb064073a985eecda10822f14c1968
TillbakaSirius nådde högst (UPD: 2012-04-24 14:29:51)

Sirius nådde högst

Förlust i derbyt

ESK startade med Gustaf Persson, Philip Zamayeri, Robert Kjellman, Dilan Ismail, Michael Tuhkanen, Jordan Seabrook, Tom Nodén, Linus Bylin, M´taka Simba, Kerim Mrabti och Joel Rajalakso. Det fanns alltså två förändringar i startelvan jämfört med premiärmatchen. Michael Tuhkanen tog plats på vänsterbacken och på mittfältet startade Jordan Seabrook till höger.

Inför matchen intervjuades ESK:s mångårige lagkapten Patrik Bjerketun om matchen. Han hoppades på oavgjort, men varnade också för att ESK alltid brukar få det tufft på Studenternas.

ESK startade matchen betydligt bättre än vad man gjorde i premiären. Första 15 minuterna kändes tämligen jämna avseende bollinnehav och chanser. Bland annat snappade Joel Rajalakso upp en slarvig Siriuspassning, i 16:e minuten, mitt på motståndarnas planhalva. Han stack i djupled mot en ensam back och var nära att komma runt och till avslut. Ett par minuter senare kunde emellertid Sirius komma runt på ESK:s vänsterkant, spela snett inåt bakåt till Sirius måltjuv Ante Björkbaum, och 1 - 0 var ett faktum med 18 minuter spelade. ESK hade i första halvlek problem på sin vänsterkant. Sirius lyckades komma runt och passa snett inåt bakåt i straffområdet flera gånger. Det var nära att resultera, men finfint målvaktsspel från Gustaf Persson, och ett och annat lamt skott räddade ESK från fler baklängesmål i första halvlek. Sirius tog över initiativ och bollinnehav mer och mer ju längre halvleken led och ledningen var välförtjänt. ESK var inte ofarliga och kunde med lite tur ha kvitterat före paus, men det ville sig inte riktigt. Där fanns till exempel ett par öppnande crossbollar från ESK:s högersida över till vänster som gav fina ytor och vassa avslut. Ett sådant exempel var crosspass från Kerim Mrabti till M´taka Simba som passade tillbaka till Tom Nodén som sköt precis utanför målramen.

I halvtid verkade ESK ha haft ett bra snack. Man kom ut till andra halvlek där man startade piggt och fortsatte ännu bättre. Försvarsspelet på kanterna fungerade bättre och även om Sirius fortsatte att vinna en hel del närkamper, och hade vassa avslut, så tog ESK över mer och mer av både boll, spel och chanser. I minut 65 gjorde lagen varsitt byte. I ESK kom Daniel Ålund in till förmån för M´taka Simba. Det var inte till någon nackdel för ESK och strax därefter, i 70:e minuten kom ESK:s bästa chans till kvittering. Efter ett ESK inkast långt upp på Siriusplanhalva rullade bollen ut till Linus Bylin strax utanför straffområdet. Han drog till direkt, fick en härlig träff och bollen skruvade sig bort från målvakten upp mot nättaket. Vi var många ESK:are på läktaren som kände att kvitteringen var ett faktum, men Siriusmålvakten sträckte ut och kunde på något märkligt sätt tippa bollen till hörna. ESK använde sina tre byten genom att byta in Erik Andersson i 77:e minuten och Ernesto Ferreira i 80:e. Ut gick i tur och ordning Joel Rajalakso och Tom Nodén. Det hjälpte inte, och närmare kvittering än Linus kanonskott kom egentligen aldrig ESK. Istället kunde Sirius punktera matchen med 2-0 genom Alagie Sosseh i 83:e minuten. Det kändes som ett ganska billigt mål, där den store och fysiskt starke Siriuskaptenen vann en duell mot ESK:s mittbackar strax utanför straffområdet, och sedan enkelt kunde pricka in bollen i målet bakom en chanslös Gurra.

Även om förlusten sved så kändes det som en ganska väl genomförd match mot säsongens kanske tuffaste motstånd på bortaplan. Det var både underhållande och spännande fram till 2-0 målet, och med bara lite tur kunde det ha blivit en poäng istället för förlust. Många av ESK-spelarna gjorde mycket bra ifrån sig. Ett extra plus till målvakten Gustaf Persson som inte kan lastas för något av målen utan spelade stabilt och välplacerat och kryddade det med ett par riktigt kvalificerade räddningar.

Vi kan också trösta oss med att lika svårt som ESK brukar ha på studenternas, lika tufft brukar Sirius ha att ta poäng på Enavallen. Så välkomna till Enköping i höst Sirius!

Bilder från matchen kan du se på ESKs Facebooksida.

Var du på plats igår? Rösta fram bästa spelare i ESK.

Några klipp från matchen:

Posten senast uppdaterad 24 apr 2012 kl. 14:29

51