Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
575
1b876ca559af2a69d0cda97a826d3f42
Tillbaka (UPD: 2012-04-05 21:16:18)

Förlust i genrepet

Startelvan:

Markus Hedström
Heradi Simba-Dillan Ismail-Robert Kjellman-Mtaka Simba
Kerim Mrabti-Linus Bylin-Tom Nodén-Jordan Seabrook
Daniel Ålund
Joel Rajalakso

Det var ett meriterat motstånd som ESK mötte idag, Väsby United som värvat friskt inför säsongen med spelare som Yannick Babupa (Kalmar FF), David Yarar (Assyriska), Prince Ikpe Ekong, Yosif Ayoba (Djurgården) mfl. 

ESK inledde matchen lite avvaktande, lät Väsby rulla boll och i den femte matchminuten testade Väsby skott men det går över ESKs mål. Bara ett par minuter senare skjuter Tom ett skott som går utanför Väsbys mål, strax därefter är det dags igen, ett ESK skott som Väsbys målvakt måste tippa till en hörna. I 12:e matchminuten får ESK en hörna som rensas och Väsby får en giftig kontring som ESKs backlinje bryter till ett inkast. Drygt 10 minuter senare får Väsby en hörna som Markus i ESKs mål boxar ut, bollen hamnar framför fötterna på Väsbys Yosif Ayuba som från strax utanför straffområdet sätter bollen i ESKs mål, 1-0. Strax därefter har Linus ett bra läge men väntar lite för länge på det perfekta skott tillfället och skottet går utanför. ESK är långt ifrån ofarliga men är lite för uddlösa framåt. I 28:e matchminuten kommer utdelningen, Joel får bollen och springer sig loss från sin bevakare och från en snäv vinkel sätter han kvitteringsmålet, 1-1. Ett par minuter senare nickar Dillan över på en hörna. Med 7 minuter kvar av första halvlek sätter Yosif Ayuba 2-1 till Väsby efter slarv i ESKs försvar. I första halvleks sista minut har Daniel ett skott i ribban som går ut.
   
Till andra halvlek byts Joel ut och ersätter honom på topp gör Erik Andersson. Med 5 minuter spelade blir Kerim fälld, på efterföljande frispark nickas bollen strax över. ESK gör flera missar, Väsby har lite mer boll och känns lite hetare utan att komma till några speciellt farliga avslut. I 80:e matchminuten byts Daniel ut, ersätter honom gör Alexander Alan. Strax därefter har Mtaka Simba ett skott som går strax utanför Väsbys mål. 

Mycket mer händer inte i matchen utan den slutar 2-1 till Väsby United. Väsby var effektiva, gjorde två mål på sina få chanser. ESK å andra sidan hade många målchanser men var inte tillräckligt effektiva framåt. Ett rutinerat Väsby täppte till luckorna i backlinjen och gav inte ESK så mycket tid till avslut.

Några bilder från matchen kan du se här.

Nu väntar en dryg veckas uppladdning inför seriepremiären den 16:e april mot Syrianska IF Kerburan.

Posten senast uppdaterad 5 apr 2012 kl. 21:16

51