Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
937
9b76f70262522f7f21f445db976a1861
Tillbaka (UPD: 2015-08-12 22:55:21)

Förlust mot Heby

ESK hade spelet men en kombination av dåligt engagemang och ett svårspelat konstgräs gjorde att få bollar hittade rätt adressat. Ett fysiskt spelande Heby och rutinerat anfall fick ESK på fall.

Heby startade matchen piggt där man tidigt i matchen hade en bra målchans, ESK forcerade framåt, skapade ett antal hörnor och avslut som går över men på den svårspelade planen missades passningar och Heby kunde kontra. I den 12:e matchminuten snappas en felpass upp av Heby och en Hebyspelare är vaken och försöker lobba över en utrusande Gurra i ESKs mål men bollen går över. ESK replikerar, skapar en hörna som nickas strax över mål. ESK bjuder bort bollen igen men Gurra avvärjer. ESK skapar några halvchanser till som antingen går över mål eller plockas av målvakten. Med 4 minuter kvar av första halvlek har Heby halvlekens bästa chans, man kommer till ett friläge men Gurra går ut och gör sig stor och avvärjer till en resultatlös hörna. Minuten efter känner Hebys rutinerade forward kontakt och ramlar i ESKs straffområde och domaren pekar på straffpunkten. Heby tar ledningen med 1-0. Pausvila.

Andra halvlek hinner bara starta så utökar Heby sin ledning efter passivt försvarsspel från ESK. I 55:e matchminuten blir Mohammed fälld i Hebys straffområde och ESK får en straff vilken Lundemo förvaltar väl, 2-1. ESK pressar men felpassningarna avlöser varandra och man kommer inte närmare en kvittering än några skott på målvakten. Sista minuterna av matchen är det Heby som har spelet, har två skott utanför ESKs mål. Matchen slutar 2-1 till Heby och ESK inkasserar årets 3:e förlust.

ESK kom idag inte alls upp i nivå, en normal dag tröttar man ut motståndarna genom ett stort bollinnehav och högt tempo men idag var det lågt tempo och felpassningarna avlöste varandra. Heby var fysiska i sitt spel och drog på sig 5 gula kort under matchen. 

IF VP Uppsala plockade idag 3 poäng mot Unik och tog därmed över serieledningen, IFK Uppsala fick bara en poäng med sig mot GUSK vilket innebär att ESK fortsatt ligger på en 3:e plats endast 4 poäng efter serieettan. 

På lördag väntar en ny match och då derby mot EIS.  


Bilder från matchen finns på ESKs Facebooksida. 

Posten senast uppdaterad 12 aug 2015 kl. 22:55

51