Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1006
bdc88cbe497639416f6e8c63b73ce335
TillbakaWilly Wickman, dagens målskytt (UPD: 2016-08-18 23:07:36)

Willy Wickman, dagens målskytt

Förlust mot Täby

Startelvan:
Gustaf Persson, Simon Olsson(81), Martin Lönneberg, Adrian Alan(68), Patrik Lundemo, Ayub Bashir Omar(68), Alexander Persson Njie, Andreas Tosse Larsson, Jonatan Åhlin, Bruno Dal Monte, Jocke Pettersson.

Avbytare:
Adrian Berglund(68)
Joakim Reutfors(68)
Willy Wickman(81)


Täby startar matchen med hög press och i den 8:e matchminuten avlossar man ett tungt skott där Gurra står för en högklassig räddning och enhandsräddar till en hörna. Första halvlek går inte till historien som den mest publikfriande fotbollen, mycket tjongande med höga bollar fram och tillbaka från båda lagen men det är Täby som i den 42:a matchminuten tar ledningen efter en snabb omställning, pass snett in framför mål till en obevakad Täbyspelare som inte gör några misstag. 0-1. ESK hade några halvchanser men inte mer än avslut från distans.

Andra halvlek ser betydligt bättre ut men det är Täby som är först ut med en farlighet, efter 2 minuter har man ett vasst avslut från distans som Gurra klistrar. ESK sticker direkt upp, Tosse vaskar fram en hörna men gästerna försvarar sig bra. I den 59:e matchminuten blir Tosse kapad i Täbys straffområde och domaren pekar på straffpunkten, Lundemo lägger straffen men målvakten räddar. Täby försvarar sedan sin ledning och ESK pressen ökar betydligt. ESK gör i den 68:e matchminuten ett dubbelbyte, ut går Alan och Ayub, in kommer Adrian Berglund och Jocke Reutfors.

ESK pressar på men så slarvas det i ESKs backlinje, en snål passning som snappas upp av en Täby anfallare och 0-2 är ett faktum. I 81:a byts Simon ut och in kommer Willy Wickman(född -00). Några minuter senare serveras Åhlin en genomskärare men hans skott går en bit över mål från nära håll. Strax därefter får ESK en frispark som nickas mot mål men målvakten plockar.

I den 88:e matchminuten reducerar ESK genom nyss inbytte Willy Wickman som får på en riktig drömträff, 1-2. I slutminuterna matar ESK inlägg på inlägg mot Täbys straffområde i försök att kvittera men tyvärr så lyckas man inte få bollen i mål. 

Matchen slutar 1-2 till Täby som i och med vinsten tog chansen att fortsatt hänga med i toppen av tabellen. Tabellen haltar lite då alla matcher inte är spelade än men ESK ligger i dagsläget 3 poäng efter serieledande Vallentuna. Vallentuna möter på lördag Kista Galaxy.


Tyvärr har vi inga bilder från dagens match men besök gärna ESKs Facebooksida.


ESKs nästa match är borta mot serieledarna Vallentuna, matchen spelas den 27 aug kl 14:00.

Posten senast uppdaterad 18 aug 2016 kl. 23:07

51