Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
941
07e8abb05f167d55bff86805588e16a4
Tillbaka (UPD: 2015-08-29 17:48:14)

Fysik och teknik avgjorde!

ESK ställde upp med följande lag:

Gustaf persson, Pontus Lundén, Andreas Larsson, Lukas Nyman, Jonatan Åhlin, Adrian Alan, Ayub Bashir Omar, Mohammed Ibrahim, Simon Olsson, Patrik Lundemo, Bruno Dal Monte, Joakim Reutfors, Mathias Piispanen, Johannes Andersson.

ESK startar matchen med hög press och ett fint passningsspel men matchens första farlighet kom från Riala som sköt ett skott en bit över mål. I 24:e matchminuten tar ESK ledningen genom pigge Jonatan Åhlin som på ett inlägg i straffområdet missar bollen och Riala rensar men ESK tar direkt tillbaka bollen och på ett nytt inlägg så sätter Jonatan 1-0 för ESK. ESK fortsätter att pressa, bara några minuter senare testar Bruno skott men det går utanför. Efter ESKs ledningsmål flyttar Riala fram mer folk men utan att skapa några större farligheter, ESK tar snabbt tillbaka bollen och Riala får jaga. I 39:e matchminuten kvitterar Riala på ett inlägg som går via ett ESK ben och in i mål. 1-1. 
Mohammeds stänkare!
Bara minuten innan halvtidsvilan så vrickar Mohammed bollen förbi sin försvarare och får på ett kanonskott rätt i mål. ESK går till halvtidsvila med en 2-1 ledning.Andra halvlek startar och ESK fortsätter att äga boll, bara 3 minuter in i matchen så vaskar ESK fram en riktigt fin chans, Åhlin passar fram till Ayob som skjuter men en Riala spelare rensar på mållinjen. 


Tre minuter senare rasslar det igen i ett mönsteranfall, Åhlin smyger in mellan Rialas mittbackar och Lundemo passar honom, Jonatan gör inga misstag. 3-1. Sju minuter senare är det dags igen, denna gången Åhlin som serverar Lundemo som sätter 4-1. Med en timme spelad så får Riala en frispark som nickas 1 meter över ESKs mål. Lundemo byts ut och Johannes Andersson kommer in. I 69:e matchminuten får Ayub en armbåge i ansiktet i Rialas straffområde med straff som följd, Rialas målvakt räddar. Riala börjar se riktigt tungfotade ut, får ett par frisparkar men utan att få dom på mål. Med en kvart kvar kommer Reutfors in, Lukas Nyman ut. En Riala spelare testar ett volleyskott med Gurra räddar. ESK får sedan en hörna, Piispanen testar en cykelspark men bollen går utanför. I 86:e matchminuten petar Johannes bollen i mål och 5-1 är ett faktum. Åhlin har ett par chanser till men målvakten räddar. 

ESK imponerade idag stort, tabelltvåan Riala var en munsbit och i och med vinsten har nu ESK 36 poäng, endast 1 poäng efter tabelltvåan Riala och 4 poäng efter VP Uppsala. För ESK återstår det nu tre matcher i kampen om en åtråvärd topplacering, ettan går direkt upp till division 3, tvåan och trean får kvala.Bilder från matchen kommer som vanlig att finnas på ESKs Facebooksida.  

Posten senast uppdaterad 29 aug 2015 kl. 17:48

51