Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1008
222b881f7d8cdd4c0f8b5e6ed4c35641
Tillbaka (UPD: 2016-09-03 21:07:28)

Häng på toppen!

Startelvan:
Gustaf Persson, Pontus Lundén(82), Martin Lönneberg, Willy Wickman(85), Adrian Berglund, Patrik Lundemo, Ayub Bashir Omar(77), Andreas Tosse Larsson, Jonatan Åhlin, Bruno Dal Monte, Jocke Pettersson.

Avbytare:
Adrian Alan(77)
Alfred Lindblad(82)
Joakim Reutfors(85)

Under första halvlek var det ställningskrig, Kista med flera individuellt skickliga spelare försökte hålla högt bolltempo och matade inlägg mot sina anfallare men ESK försvarade sig bra. Efter en halvtimme spelad har Åhlin ett fint avslut som slickade ribbans överkant. Kista och ESK hade några hörnor var men man fredade sina mål. 

Fem minuter in i andra halvlek hade Kista en bra chans till att ta ledningen på en hörna med avslutet nickades i stolpens utsida. Strax därefter är det ESKs tur, en hörna där Willy avlossar bössan men bollen går via en hemmaspelare och till en ny hörna. 

I 57:e matchminuten tar ESK ledningen, Martin ruschar på kanten och hittar Willy Wickman som sätter bollen i mål. 0-1. I 67:e matchminuten gör Kista ett dubbelbyte och kör nu långa bollar på Bengt metoden som är nära att lyckas vid ett tillfälle men avslutet går strax utanför Gurras högra stolpe. ESK kontrar och 2 minuter senare sicksackar man sig fint genom planen och skapar en hörna, Lundemo är där med huvudet men avslutet går över mål.

I 72:a matchminuten utökar ESK sin ledning genom Tosse Larsson som snor bollen av en back och får på en riktigt strut som går i mål. 0-2. ESK gör sedan sitt första byte, ut går Ayub och in kommer Adrian Alan och några minuter senare byts även Pontus ut till förmån för Alfred Lindblad och kort därefter byts även målskytten Willy ut och in kommer Joakim Reutfors.

Galaxy gör några tappra försök att reducera men matchen slutar 0-2 till ESK och man har inkasserat tre nya poäng i jakten på en av de två topplatserna i tabellen.

Vallentuna tappade idag förstaplatsen i tabellen efter att ha spelat 2-2 borta mot Märsta och Lidingö tog över förstaplatsen efter att ha besegrat Enebyberg med 6-3. 

ESK ligger på en tredjeplats på 34 poäng, 3 poäng efter serieledande Lidingö. Nu återstår 4 matcher av serien, 12 poäng kvar att spela om.


Bilder från matchen finns på ESKs Facebooksida.


På lördag möts ESK och Märsta, matchen spelas på Enavallen, matchstart 14:00.    

Posten senast uppdaterad 3 sep 2016 kl. 21:07

51