Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
980
d3f169d41289b5b261de3cbdb0ce7000
Tillbaka (UPD: 2016-04-22 17:14:02)

Inför hemmapremiären!

Efter en intensiv försäsong, periodvis med hög träningsbelastning, ser huvudtränare Martin Andersson positivt på kommande säsong.

-Vi har ungefär samma stomme i laget som för två år sedan, med det är ”hundra procents” skillnad vad gäller skärpa och kapacitet, killarna har utvecklats otroligt mycket, säger Martin.

Också träningsnärvaron har hållit hög nivå under våren vilket gläder Martin och Pelle Johansson som är andretränare. Engagemanget under träning har varit bra och konkurrensen i laget gör att fler är påkopplade under träning.

-Mina tankar och målbild är att vi ska fortsätta utvecklas som grupp, framför allt under träning, och få upp lägsta nivån och kravbilden, berättar Martin Andersson och fortsätter:

-Killarna har sin egen målsättning som är intern. Men vi ledare vill förbättra den sportsliga vardagen. Lyckas vi sätta det så kommer även resultat.

ESK:s trupp är ung och med stor potential. Det synliggörs inte minst genom den stora utveckling flera spelare har visat under det gångna året. Hur långt det räcker i div 3 återstår att se, men ledningen visar försiktig optimism.

-Jag tror att vi är slagkraftiga nog för en mittenplacering, det gäller bara att inte ha för låg lägstanivå, menar Martin.


Om spelidé säger Martin så här:

Framför allt vill jag att alla är klara med hur vi spelar försvarsspel, något vi också lagt lite mer energi på. Det gäller både det samlade försvaret, men också när vi sätter press. Anfallsmässigt så kommer vi försöka att anpassa oss efter hur motståndarna agerar. Till exempel till vilka ytor motståndaren bjuder på och hur kan vi använda dem på bästa sätt. Under försäsongen och premiären fanns dom ytorna främst på kanterna, men vi måste också ha beredskap att söka andra vägar i anfallet beroende på hur motståndet ser ut.

Ett tjugotal spelare deltar på varje träning just nu. På grund av studier och arbete har en del spelare har inte tid att träna alla träningar vilket gör att en viss frustation kan infinna sig hos ledningen. Men Martin framhåller också vikten av att ha tålamod, blicka framåt och se det långsiktigt.  

ESK fick med sig en poäng från premiären i division 3. Martin och Pelle vill inte ändra så mycket inför hemmapremiären.

-Det viktiga är att vi hittar bättre värderingar i vårat anfallsspel och bättre speldjup mellan lagdelarna, framför allt speldjup bakåt, säger Martin inför helgens match som spelas i morgon den 23 april, 13.00, på Korsängen.

Posten senast uppdaterad 22 apr 2016 kl. 17:14

51