Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
597
f0913983f485afa862f9e61f3cbe6a52
Tillbaka (UPD: 2012-05-13 21:01:59)

Inga poäng för ESK

Så sent som i fredags kväll bestämdes det att matchen skulle spelas på Behrn Arena och konstgräs, detta då Trängens IP inte är i spelbart skick pga mycket regn. Det nya underlaget var inte till någon nackdel för BK Forward då dom vunnit sina tidigare två hemmamatcher på just det underlaget. För ESKs del var det lite mindre gynnsamt då förberedelserna inför denna match skett på riktigt gräs. Nu ska väl i och för sig inte det vara några större problem då ESK spelat hela försäsongen på konstgräs. ESK saknade Linus Bylin och Dillan Ismail som var avstängda.

ESK startar piggt, Erik Andersson provar redan i första minuten ett skott som målvakten tar. Tre minuter senare är det Daniel Ålund som hittar Erik i straffområdet, BK forward rensar. Strax drefter tvingas motståndarna att rensa igen. Inte förrän efter ca 15 minuter har BK Forward sin första farlighet. Under en 10 minuters period har sedan Forward flertalet frisparkar från ESKs planhalva men Markus känns trygg i mål. På den sista frisparken kontrar ESK men Jordan blir av med bollen i skottögonblicket. I 34:e matchminuten tilldöms Forward en tveksam frispark då deras spelare halkar på bollen, tippas över ribban av Markus och en resultatlös hörna för Forward. 2 minuter senare är det riktigt nära, Forward har en nick i ribban. Med 5 minuter kvar av matchen gör Tom en soloräd över planen men avslutet går rakt på målvakten. Strax före avblåsning har Ålund en bra målchans där han försöker lobba bollen över målvakten men målvakten räddar. 

De första 15-20 minuterna var ESKs sen åt sig BK Forward in i matchen mer och mer, Forward var det bollförande laget och ESK fick jaga och satsa på kontringar.

Andra halvlek startar ESK lite piggare men BK Forward fortsätter att rulla boll och ESK jagar. I 56:e matchminuten bröstar Erik ner ett inlägg och Kerim skjuter, tyvärr ett lätt skott rakt på målvakten. Efter timmen spelad byts Jordan ut, ersätter honom gör Joel Rajalakso. Joel hinner inte vara inne många minuter innan han har ett skott på mål som räddas. Med halvtimmen kvar att spela Byts Ålund ut och in kommer Rasmus Fries, i samma matchminut fixar Erik en frispark som Joel sedan skjuter över. Två minuter senare har Erik och Joel en fin kombination där Joel går för skott med som räddas. Med en kvart kvar att spela har Forward ett skott som går tätt utanför högra stolpen, Forward har några chanser till som antingen går utanför eller Markus tar. I 83:e matchminuten sätter Robert Walker 1-0 för hemmalaget efter att ESKs försvar inte hängde med. Bara minuten senare rasslar det i ESKs nät igen, även denna gång är det Robert Walker som står för målet. 5 minuter innan avblåsning byts Alexander ut, ersätter honom gör Emil Strok. I 91:a matchminuten reducerar ESK genom Erik, 2-1 efter inlägg från Rasmus Fries vilket också blir slutresultatet.

BK Forward är sett över hela matchen det bättre laget och vinner rättvist, visst ESK sticker upp emellanåt på sina kontringar men man hade svårt att vårda bollen vilket blir tungt i längden.

Var du på plats? Rösta fram ESKs bästa spelare, klicka här.


Bilder från matchen hittar du på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 13 maj 2012 kl. 21:01

51