Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
685
c07c0079345afcfae3c725eba4b3dfd9
Tillbaka (UPD: 2012-10-07 09:59:22)

Ingen revansch mot Frej

ESK mönstrade följande startelva: Gurra, Alex Persson, Dilan Ismail, Heradi Simba, Rasmus Fries, Joakim Alriksson, Linus Bylin, Kerim Mrabti, Daniel Ålund, Erik Andersson och Joel Rajalakso.

Det blev händelserikt direkt från start, men inte på det sätt ESK hade behövt. I tredje minuten vinner Frej bollen på ESK:s planhalva efter en tuff närkamp. Våra försvarare jagar efter och bryter anfallet med en hård tackling i straffområdet. Domaren väljer att blåsa straff och 1 - 0 till Frej är ett faktum. Bara att bita ihop och komma igen, och det gjorde de våra bra. De höll spelet uppe fint. Producerade ett par hörnor de första tjugo minuterna. Tyvärr resultatlösa liksom den frispark, från vänster en bit ut från straffområdet, som Kerim svepte in i röran av spelare. Det var trångt och det såg ut som att bollen lika gärna hade kunnat rulla innanför stolpen istället för utanför som nu blev fallet. Frej hade ett par farligheter, bland annat efter en slarvig ESK passning i försvaret som snappades upp av en Frejforward, men Gurra räddade förtjänstfullt. Sista kvarten kom ESK i ett par fina anfall på vänsterkanten där Rasmus och Kerim samspelade fint och när Rasmus rundade ytterbacken, bröt in i straffområdet och passade fint snett inåt bakåt till Erik så var i alla fall jag säker på att vi skulle kvittera. Erik satte bredsidan till, men Frejs målis sträckte ut och lyckades rädda. I första halvlekens sista minut fick Frej en hörna och på den lyckades man utöka till 2 - 0. Ett riktigt skräpmål med ESK ögon. Bollen damp ner i klumpen av spelare i straffområdet framför Gurra. Det sparkades vilt från bägge lagen och bollen gick som en flipperkula mellan spelarna innan en hemmaspelare kunde kasta sig fram och stöta in bollen i mål. Halvleken karakteriserades för övrigt av disciplinerat spel från båda lagen där de oftast låg bra i positionerna, hyfsat tempo och tämligen jämn fördelning av bollinnehavet. 2 - 0 till Frej var inte rättvist.

I andra halvlek började Frej bäst och hade ett klart spelövertag utan att komma till särskilt vassa chanser. Det tog en dryg kvart innan ESK hotade på allvar. Då var det åter oerhört nära mål. ESK fick en frispark i fint läge strax utanför straffområdeslinjen till höger. Joel skött lågt och hårt, bollen touchade en försvarare och gick mot bortre stolpen men där dök målvakten upp ännu en gång. Returen gick till grönsvart. Vår kille sköt direkt men keepern lyckas avvärja också det. Mitt i andra halvlek gjorde ESK ett par byten. Först byttes Erik ut och Mattias Kjellman kom in. En stund senare Daniel Ålund till förmån för Robin Tranberg. Ålund utsågs för övrigt, av arrangören, till bästa spelare i ESK.
 
ESK avslutade halvleken klart bäst och hade ett par riktigt heta chanser mot slutet. Bland annat en passning från Kerim som skar rakt genom straffområdet till Joel som kom i full fart på bortre stolpen. Joel kastade sig fram och fick foten på bollen men istället för nättaket kom den högt i utsidan av burgaveln. Joel hade också en jättechans till reducering när Kerim känsligt spelade ett kort inlägg till en fristående Rajalakso. Denne lyckades inte få ordning på den studsande bollen innan en försvarare hann emellan och kunde få undan bollen.

Med ett par minuter kvar byttes "Kimmen" Alriksson ut och Niklas Eriksson in. ESK forcerade för att få till åtminstone en reducering, men utan att lyckas. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade alltså 2 - 0 till hemmalaget.

Här kan du se bilder från matchen på facebook: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.392581164144938.87221.115174808552243&type=1

Posten senast uppdaterad 7 okt 2012 kl. 09:59

51