Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
804
abf8377989bca9fb1599f839d89109aa
Tillbaka (UPD: 2013-08-22 08:06:20)

Inget avancemang för ESK

ESK ställde upp med följande lag (4-4-1-1)
-Gustaf Persson-
-Nicklas Eriksson, Calle Söderberg, Pelle Bodin, Mohammed Ibrahim-
-Patrick Lundemo, Alexander Persson, Wictor Swärdh(Bruno Dal Monte), Filip Norell
-Kushtrim Trimi(Jonatan Ålin)-
-Emil Ekström(Linus Bylin)-

Örgryte kopplade direkt greppet om matchen genom att styra tempot. ESK försvarade bra och förlitade sig på snabba omställningar. Matchens första chans är faktiskt hemmalagets. Filip Norell avancerar på högerkanten och tunnlar en försvarare, inspelet når Emil Ekström centralt i straffområdet, vars avslut seglar över ribban. Det dröjer till den 25:e minuten innan Örgryte skapar sin första farliga chans. Efter en hörna uppstår det kalabalik i ESK:s straffområde och Gustaf Persson, duktig målvakt för dagen, tvingas till en reflexräddning. Minuten där på är det nära igen när Örgrytes anfallare rinner igenom och avslutar i stolpen. 2 minuter innan halvtidsvila får Örgryte en hörna. Bollen dimper ner hos en Örgrytespelare som återigen avslutar i stolpen. 0-0 efter första halvlek.

I andra halvlek tog ÖIS allt mer över matchen efter att ESK sjönk allt lägre i sitt press spel. Men det skulle trots det vara ESK som fick den första chansen när Alex Persson får bollen strax utanför straffområdet och testar ett lågt skott som målvakten för sträcka ut sin fulla längd för att få vantarna på. Sedan kommer en chanskavalkad från Göteborgslaget som först är ytterst nära ett ledningsmål när i den 61:a minuten rinner igenom ESK-försvaret men träffar Gurra med ett stressat avslut. Bara minuten senare kommer ett inlägg från höger som hittar en ren ÖIS:are men Gurra fortsätter att hålla ESK kvar i matchen med en fin räddning. 

Efter att ha spelat större delen av andra halvlek på ESK:s planhalva lyckas man i matchminut 70 flytta upp laget när en hörna ska slås av Alexander Persson, den hittar en fristående Wictor Swärdh vid bortre stolpen som nästintill lyckas raka in bollen i mål men ÖIS:are hinner rensa undan. Men det var också så nära ESK skulle komma ett mål och en vinst. Tre minuter efter jättechansen får grönklätt inte bort bollen efter en hörna och Hannes Sahlin kan dunka in bollen från en central position i straffområdet, 0-1.
Energin börjar nu rinna ur ESK-spelarna och Örgryte lyckas i matchminut 80 punktera matchen när Emil Karlsson rinner igenom försvaret och lämnar över till Sebastian Olsson som rundar Gurra och lägger in 0-2.

ESK får en sista chans att reducera när inbytte Bruno Dal Monte får ett skottläge utanför straffområdet som letar sig upp mot krysset men en välplacerad målvakt lyckas mota undan skottet och ESK:s cupäventyr var slut för den här gången.

Bilder från matchen finnas att se på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 22 aug 2013 kl. 08:06

51