Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1018
14b05de909228e73d12f317086117710
Tillbaka (UPD: 2016-10-15 20:25:27)

Kvaläventyret är över!

Startelvan:
Gustaf Persson, Pontus Lundén, Martin Lönneberg, Willy Wickman, Adrian Berglund, Patrik Lundemo, Ayub Bashir Omar, Andreas Tosse Larsson, Jonatan Åhlin, Bruno Dal Monte, Jocke Pettersson.


FC Stockholm Internazionale startade matchen bäst, redan i den 3:e matchminuten har man ett skott en bit över ESKs mål. ESK väggspelar sig sedan fint fram till hemmalagets mål men avslutet var svagt. ESK ställer om igen och Tosse får på ett avslut som målvakten räddar. ESK hade bud på mer, efter en kvart spelad så matar Willy ett inlägg från kanten som via Lundemo hittar fram till Adrian som nickar men precis över mål. 

I den 23:e matchminuten har Sthlm en riktigt bra chans, miss i en brytning och en hemmaspelare blir fri med Gurra som går ut och gör en kvalificerad räddning. Fem minuter senare tar hemmalaget ledningen på en frispark som nickskarvas i mål, 1-0. Bara minuten efter får ESK en frispark där bollen når fram till Ayub som sätter bollen i mål, kvitterat!

I den 35:e matchminuten tar hemmalaget återigen ledningen, detta efter en rusch på kanten, missad brytning, inspel i ESKs målområde och distinkt i mål. FC Sthlm utökar också sin ledning innan halvtidsvilan, 3-1.

FC är mer effektiva i samband med att noggrannheten i ESKs passningsspel stundtals saknades.

När knappt 8 minuter gått av andra halvlek har ESK en bra målchans där FCs målvakt står för en riktigt svettig räddning. ESK pressar, vaskar fram tre hörnor i rad och i den 56:e matchminuten lägger Åhlin en fin boll på ytan mellan två backar, Willy snappar upp bollen och reducerar, 3-2. Två minuter senare har Åhlin ett bra läge men väntar lite för länge med avslutet och bollen går till hörna. FC kontrar men avslutet går en bra bit utanför ESKs mål. FC gör sedan sitt första byte.

Sista kvarten är matchen mer öppen, ESK ligger på medan FC bevakar sin ledning och satsar på kontringar. Hemmalaget gör sitt andra byte. I 84:e matchminuten får ESK en hörna men avslutet nickas en bit över mål. I 90:e minuten skjuter Adrian men skottet går utanför. FC gör sedan sitt tredje byte. ESK har en chans till men pressad mot ett samlat försvar så går även denna nick över mål.    

Kvaläventyret är därmed över för ESK och vi säger stort grattis till FC Stockholm som går vidare till nästa kvalomgång.

Även om det idag känns bittert i ESKs läger så ska man vara otroligt nöjda med säsongen. Som nykomlingar och med seriens i genomsnitt yngsta lag tog man en andraplats i serien och gick till kval. Nästa säsong väntar spel i division 3, det ser vi fram emot!

Stort tack till alla som stöttat oss denna säsong!Bilder från dagens match finns att se på ESKs Facebooksida.

 

Posten senast uppdaterad 15 okt 2016 kl. 20:25

51