Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1012
e351ad40895f14a96f5437c297374999
Tillbaka (UPD: 2016-09-25 20:27:15)

Målorgie!

Startelvan:
Gustaf Persson, Pontus Lundén, Martin Lönneberg, Willy Wickman, Adrian Berglund(72), Patrik Lundemo(75), Ayub Bashir Omar, Andreas Tosse Larsson, Jonatan Åhlin(75), Bruno Dal Monte, Jocke Pettersson.

Avbytare:
Mohammed Ibrahim(72)
Adrian Alan(75)
Jocke Reutfors(75)


ESK tar kommandot från start i matchen, IFK Stockholm sticker upp emellanåt på kontringar men ställer inte till några större problem för ESK.  

I den 8:e matchminuten trixar sig Willy igenom IFKs försvar och blir fälld med frispark som följd men frisparken går en bit över mål av Tosse. IFK kontrar och får till ett tamt avslut från kanten vilket är plockpotatis för Gurra. ESK pressar bortalaget men lägger gärna en extra passning istället för att testa skott vilket gör att IFK kan freda sitt mål. Men i den 32:a matchminuten hittar till slut ESK målet, detta efter att IFK fått en hörna där Gurra snabbt lägger ut bollen till Åhlin som löper och sätter 1-0. Strax innan halvtidsavblåsningen tvingas IFK till ett byte i backlinjen pga skada.

Första halvleken går till klar fördel för ESK, Stockholm är rätt uddlösa i sina försök till kontringar.

Andra halvleken är bara 10 minuter ung då ESK utökar sin ledningen på en straff då Lundemo blivit fälld i gästernas straffområde, Åhlin är säkerheten själv och sätter sitt andra mål för dagen. 2-0.

Bara 5 minuter senare är det bra nära att pigge Willy får måla men hans hårda avslut går rakt på målvakten. I 62:a testar Adrian Berglund skott som målvakten plockar. I samma minut är Willy påpassligt framme men hans avslut går i ribban och ut. ESK spelar mer eller mindre ut IFK som inte hänger med i svängarna.

I 72:a matchminuten kommer firma Bruno/Åhlin i ett snabbt anfall där Bruno blir fälld i straffområdet och domaren pekar återigen på straffpunkten. Bruno är säkerheten själv och 3-0 till ESK. Adrian Berglund byts sedan ut till förmån för Mohammed Ibrahim.

Tre minuter senare sätter Lundemo 4-0 bakom ett uppgivet bortalag. ESK gör nu ett dubbelbyte, Lundemo och Åhlin ut och in kommer Jocke Reutfors och Adrian Alan.

En IFK spelare får syna det röda kortet och man får nu spela med en man mindre på plan. Ca 5 minuter innan slutsignalen sicksackar ESK sig fint fram, Tosse testar skott som målvakten lämnar retur på och Adrian Alan utökar ESKs ledning till 5-0.


I och med dagens vinst så tar ESK över andraplatsen i tabellen och det med 1 poäng före tabelltrean Vallentuna. Lidingö vann igår mot Vallentuna och är därmed klara för spel i division 2 nästa år. 

Seriens sista omgång spelas nästa lördag. Då möts ESK och IFK Lidingö på Lidingövallen, en spännande avslutning där en bibehållen andraplats för ESK innebär kval till division 2!


Bilder från dagens match finns på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 25 sep 2016 kl. 20:27

51