Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
819
fd6e4d78a4caf08a2abac18d01d76c5a
Tillbaka (UPD: 2013-09-27 09:00:02)

Nu gäller det!

Tabelläget:

Karlbergs BK 21-28 23
Västerås IK 27-40 20
____________________________
Skiljebo SK 20-28 17
____________________________
ESK         22-37 15

Två omgångar kvar, 6 poäng att spela om. Tabelläget ändrade sig i förra omgången då ESK förlorade borta mot Kvarnsvedens IK samtidigt som Skiljebo vann över Rotebro, Skiljebo tog då över kvalplatsen och ESK hamnade sist i tabellen. Västerås IK strider för nytt kontrakt, även Karlsbergs BK finns med i 
bottenskiktet.

Hur ser förutsättningarna ut, kvarvarande matcher? (nuvarande tabellplats, antal tagna poäng de senaste 8 matcherna):

Karlbergs BK (Plats 9, 7 poäng):
Karlbergs BK-ESK
Kvarnsvedens IK-Karlbergs BK

Karlbergs BK startade höstsäsongen knackigt men har nu tagit 7 poäng på de 4 senaste matcherna. Uppåtgående formkurva.

Västerås IK (Plats 10, 6 poäng):
Sollentuna FF-Västerås IK
Västerås IK-Gamla Upsala SK

Västerås IK började höstsäsongen bra men de senaste 4 matcherna har det endast blivit 1 poäng för laget. Nedåtgående formkurva.

Skiljebo SK (Plats 11, 8 poäng):
Skiljebo SK-Konyaspor KIF
ESK-Skiljebo SK

Skiljebo SK startade höstsäsongen knackigt men 7 poäng på de 4 senaste matcherna pekar på en uppåtgående formkurva. Möter dock topplaget Konyaspor i näst sista omgången och där blir det nog inga poäng för Skiljebo. 

ESK (Plats 12, 2 poäng):
Karlbergs BK-ESK
ESK-Skiljebo SK
ESK startade höstsäsongen med att kryssa mot tabellettan Huddinge och tog sedan 1 poäng mot GUSK men sen har det inte gått ESKs väg. De 5 senaste matcherna har slutat med förluster, 4 gjorda mål och 11 insläppta. Ett par av förlusterna var knappa med insläppta mål i slutminuterna, marginalerna har inte varit på rätt sida i ESKs unga trupp.

Karlbergs BK väntar nu på bortaplan, en väldigt viktig match för oss där vi behöver vinna. Tre poäng och sista matchen mot Skiljebo är helt avgörande i striden om kvalplatsen, eller i bästa av världar platsen ovanför kvalplatsen. 

Karlbergs BK behöver bara ta 1 poäng på återstående 2 matcher för att säkra kontraktet i division 2. I sin senaste match mötte Karlberg tabelltrean Konyaspor där man fram till 70:e matchminuten låg under med 2-0 men med ett taktiskt dubbelbyte så lyckas man reducera samt i slutminuterna också kvittera. Matchen slutade 2-2.

Senast ESK och Karlsberg möttes var i 2:a omgången av serien, den matchen vann ESK med 2-0, målskyttar var Rasmus Fries och Emil Ekström.

Till morgondagens match ser det bra ut i truppen, inga avstänga spelare. Rasmus Fries kan även han vara tillbaka i spel efter att ha varit borta en längre tid pg a ett brutet ben i foten. Han har löptränat ca en månad och var med på gårdagens träningspass så det finns goda chanser för ett inhopp. 

Posten senast uppdaterad 27 sep 2013 kl. 09:00

51