Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
754
99554d96d563491d7797c6a12c217611
Tillbaka (UPD: 2013-05-06 07:19:37)

Oavgjort på Alby IP

ESKs startelva

Gustaf Persson
Nicklas Eriksson - Pelle Bodin - Martin Andersson - Calle Söderberg
Rasmus Fries - Linus Bylin - Alexander Persson-Njie - Patrik Lundemo
Filip Norell - Emil Ekström

Matchen startade lite trevande där båda lagen kände på varandra men ESK var det lag som var mest offensivt. En dryg kvart in i matchen sätter Filip Norell elegant 0-1 till ESK där han kommer in vid den vänstra stolpen och sätter den i bortre hörnet. Det ska dröja några minuter innan Konyaspor kommer med sin första farlighet och det är ett skott som går en bit över mål. ESK för spelet men hemmalaget sticker upp då och då, efter en halvtimmes spel kommer också deras första riktiga farlighet genom en nick som missar mål. Minuten efter är det ESKs tur, Fries drar sin back, matar in ett inlägg som nästan når Norell framför mål men bollen går till hörna, hörnan går till Nicklas som slår ett inlägg som når fram till Alexander som i sin tur försöker sig på en volley, volley skottet går strax utanför målvaktens högra stolpe. 5 Minuter senare når bollen Emil som kyligt håller undan sin försvarare, skjuter ett skott men som målvakten räddar. Konyaspor kontrar sedan men även detta avslut går några meter utanför målramen. Minuten innan halvtidsvilan har ESK en dubbelchans att utöka sin ledning genom Emil där Norell hittar Emil som skjuter, bollen träffar målvaktens huvud och lämnar retur, Emil skjuter men returen tar målvakten.

Fördel ESK i första halvlek, då ESK varit närmare att utöka sin ledning än Konyaspor varit att kvittera.

Andra halvlek startar och Konyaspor känns hetare, ESK faller ner med laget och Konyaspor får större ytor att rulla boll på men utan att lyckas med några större farligheter under den första halvtimmen, förutom ett skott som går några meter över mål. Fries tvingas till ett byte då han strax innan fått en armbåge i ansiktet, ersätter honom gör Markus Ahosson. Konyaspor får därefter en hetare chans, ett inlägg som hittar en spelare i straffområdet som nickar men bollen går strax utanför Gurras vänstra stolpe. ESK ställer om snabbt, får en frispark då Fries blir dragen i tröjan, frisparken resulterar i ett inlägg som tyvärr går förbi siste ESK spelare. I 36:e matchminuten kvitterar Konyaspor då ESKs annars mycket säkra försvar missar i en brytning och en hemmaspelare blir friställd, 1-1 är ett faktum. Martin blir strax därefter skadad och tvingas till ett byte, troligen en bristning i låret. Ersätter honom gör Anton Haeger. Ahosson får strax därefter en smörpassning av Emil vars skott går rakt på målvakten. Med 5 minuter kvar att spela byts Emil ut och in kommer Alexander Pettersson. ESK har ett par skott till som går utanför men det är Konyaspor som i slutminuten är riktigt nära att göra mål då ett skott går i stolpen och ut.

Matchen slutar 1-1 och sett över hela matchen känns det OK då lagen hade varsin halvlek. ESK är efter 4 omgångar fortfarande obesegrade.

Bilder från matchen finns på ESKs Facebooksida. 

Posten senast uppdaterad 6 maj 2013 kl. 07:19

51