Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
970
35b8c834781a00b9f9dba59b13b45341
Tillbaka (UPD: 2016-02-24 19:59:32)

Olles hörna #11

Så nalkas ESKs A-lagstrupp sin comeback i april i division tre. Det efterlängtade avancemanget kunde den unga truppen åstadkomma från sin – tillfälliga - vistelse i div 4. Och den blev ju tack & lov inte långvarig, bara en säsong. Krönikörens förhoppningar är att mina råd som självutnämnd strateg åt laget består. 

  • Vinn alla bolldueller
  • Gör flest mål
  • Använd serien som studsmatta upp i nästa division

Det konceptet funkade ju i div 4. Det borde väl kunna tillämpas nu också, eller hur Martin Andersson, ESKs A-lagstränare.

-Det som kanske gick vägen i division fyra behöver ju inte per automatik fungera i den här serien. Man ska ha klart för sig att om vi åkte på en förlustmatch i div 4 kunde vi ofta ta igen den i nästa match, eftersom många lag höll lägre nivå än vi själva. Nu blir motståndet tuffare, så det gäller att vara på tå hela tiden.  

ESK:arna har förberett sig väl med fem träningspass i veckan där man – förutom det fotbollstekniska - jobbar för stärkt motivation med en så homogen trupp som möjligt. Det kan låta självklart, men det är inte alltid så lätt med en ung trupp där både studier och jobb kan krocka med träningsambitionerna. –Nä, det kan bli lite spretigt ibland, eftersom kontinuiteten inte alltid finns med, säger Martin, som ändå tycker man lyckas hyggligt med att skapa harmoni i laget. En del spelare missar knappt en träning, tycker det är kul och gör jämt sitt bästa. Om de grabbarna blir förebilder för de mindre motiverade får man ju automatiskt en bonuseffekt. Truppen kan uppgå till 16-18 spelare i åldersspannet 18-25 år, vilket är ett förhållandevis ungt lag. Formen avgör naturligtvis vilka som tas ut i det ordinarie laget.

Vissa förändringar har skett jämfört med fjolårslaget. Några har utgått – de fanns vanligen på reservbänken – och några nya har tillkommit, bl a Micke Tuhkanen, Alfred Lindblad och Alexander Persson. –Jag tycker förutsättningarna verkar bra i år, anser Martin. Jämför jag form- och träningsnivån i truppen för två år sedan, när vi ramlade utför i serierna, ser det betydligt stabilare ut i år.

13 matcher väntar i vår. Fem i april, fyra i vardera maj och juni, där den sista matchen sker den 23 före sommaruppehållet.

Vi kan väl förvänta oss växande publikstöd för att supporta den på senare tid mer framgångsrika truppen. ESK-ledningen har jobbat hårt med både ekonomisanering och med sponsring så laget ska inte behöva stupa på ekonomiska problem.

E  - S -  K   Allt högre kan ni nå!       


Olle Forsberg har varit knuten till media sedan 50-talet, bl a Barometern, Kalmar, Norrbottens-Kuriren, Luleå och Enköpings-Posten på 70-talet. Var chefredaktör inom facklig press knuten till försvaret fram till 2004. Mer behövs väl inte. -Visserligen är jag gammal, men ESK är äldre. 

Posten senast uppdaterad 24 feb 2016 kl. 19:59

51