Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
998
73f8ddd9de6a8545bb03dadaa00e7f3a
Tillbaka (UPD: 2016-06-30 21:38:33)

Olles hörna #13

ESK-s pigga bolltrillare i division tre slog visserligen i taket när det blev förlust mot Lidingö med 3-1. Därmed hamnar Enköpingslaget på tredje plats i tabellen. Men det är en ganska strategiskt passande position. För då behöver inte Enköpingsgrabbarna bli det jagade favorittopplaget utan kan agera från ett något bekvämare läge. Det tycker både tränaren Martin Andersson och assisterande tränare Pelle Johansson. 

Så nu kan det unga ESK-laget ta sitt välförtjänta sommarlov inför seriestarten den 24 juli. Då får Riala känna på hur det är att tampas med de alerta Enköpingsspelarna. Första träningsmatch sker den 11 juli mot divisiontrelaget Franke från Västerås.

Pelle Johansson har för övrigt bidragit till att höja spänningsnivån i laget genom att dra igång ”guld-femman”, där vem som behagar kan satsa på fem utvalda spelare. Jovisst blev det extra snurr på tävlingsnerverna och extra surr i omklädningsrummen för den delen. –Jo, man hör ju när grabbarna kan resonera ganska upphetsat om ställningen bland vadslagarna. Nu är inte Pelle Johansson någon mångmiljonbookmaker, näe här rör det sig om ett måttfullt spelande. Tipparna kan välja på 20, 30 eller 40 spänn och pengarna går in i ESK-s budget. Lockpriserna är liksom guld-femman sponsrade insatser och konceptet skapar naturligtvis starkare band mellan de tippande och deras fem favoriter i laget. Pelle gläder sig åt att ett 150-tal tippare deltar i guld-femman.

Pontus Lundén är den spelare som under våromgången blev högoddsare och fick flest tipspoäng. Därmed vann han en herrgårdsvistelse med sin flickvän. När det gäller hygglig spelarnivå i laget är Pontus i gott sällskap med  bl a Jonathan Åhlin, lagkaptenen Mohammed Ibrahim och målvakten Gustaf Persson. -Ja, de är alla spelare som fungerar som inspiratörer för övriga laget, tycker Pelle, som är nöjd med den optimistiska stämningen i laget. Men både Martin och Pelle ser det inte som ett självändamål att vinna trean, även om det vore trevligt. Nej detta unga lag kan dra nytta av att konsolidera sin nivå ytterligare en tid i trean. -Ja, vi har ju en god stämning. Men om de grabbar som får sitta på reservbänken här i trean följer med upp i division två, kanske några säger att ”om vi inte får spela i trean, varför skulle vi då få spela i tvåan?” Då kanske några hoppar av och så står vi där med en tunnare trupp. Det är problemet när det inte finns ett B-lag att rekrytera ur, utan man måste ha ett antal disponibla reserver inför varje match.  
Pelle Johansson

Pelle är ändå nöjd med atmosfären inom laget och tycker att ”vi är ett bra team, Martin och jag”. Men det är min uppfattning, du får väl fråga vad Martin tycker, säger Pelle diplomatiskt. Alla som sysslat med fotboll vet att skador kommer, förr eller senare. Apropå det så spräckte självaste ESK-ordföranden Micke Lundquist skallen i slutet på juni, när han spelade ”gamlingarnas” traditionella  träningsmatch, något som de utövat i ca ett decennium. Micke blev sydd med många stygn. Att det blev så elak skada kom sig av att Micke halkade vid en elstolpe och skallen skrapade emot stolpfundamentet.

Åter till ESK:s lovande framtidsutsikter. Vi har ju skojat om att gänget kan använda de lägre serierna som studsmatta. Även om elasticiteten har mattats något i studsmattan, kan nog symboliken fungera ett tag till. ESK-arna tog sig ju upp genom fyran på ett kick. Det blir möjligen fler kickar för att avancera ur trean. Men obotligt optimistiske hörnankrönikören tror på fortsatta framgångar. Å jag har ju fått rätt hittills.

Om ni vill ha ett tips om hur även en gammal man håller formen kan ni gå till Youtube: Olles vitaliseringsknuff. Motion för soffliggare…Olle Forsberg har varit knuten till media sedan 50-talet, bl a Barometern, Kalmar, Norrbottens-Kuriren, Luleå och Enköpings-Posten på 70-talet. Var chefredaktör inom facklig press knuten till försvaret fram till 2004. Mer behövs väl inte. -Visserligen är jag gammal, men ESK är äldre.

Posten senast uppdaterad 30 jun 2016 kl. 21:38

51