Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1003
89c3ee8e0c5af46b6db442bf1ab576af
Tillbaka (UPD: 2016-08-07 19:57:18)

Olles hörna #14

Att vara ESK-fan – alltså entusiastisk anhängare – är extra lustfyllt efter revansch-triumfen, 3-0, mot Enebyberg lördagen den sjätte augusti.  Olle-hörnans utvalda bollplank, tränaren Martin Andersson, är på ett särdeles myshumör:
-Vi gör det bättre än på länge idag. Jag är mycket nöjd med killarnas insatser, lovprisar Martin. Och segersötman känns ju så mycket bättre eftersom ESK föll tungt mot Enebyberg vid förra mötet.
Det lät inte lika uppåt efter förra matchen mot Juventus då ESK bjöd på en nagelbitarrysare. Efter 0-2 i halvtid var det väl inte många som vågade hoppas på en vändning. Men f-n tro´t! (Fan-anhängarna igen).
ESK-arna segade sig upp till oavgjort 2-2 i andra halvleken och Martin och övriga ESK-supporters kunde börja andas normalt igen.

-Jag har aldrig varit med om nå´t liknande, pustade Martin ut. 
Men det verkar som de flinka ESK-lirarna lärde sig läxan.
Exempelvis Jonatan Åhlin var riktigt lyckosam med sina två mål – med mersmak - mot Enebyberg. Adrian Alan, Bruno del Monte och Ayub Bashir Omar var några andra av spelarna som levererade konstruktiva passningar som bl a Jonatan förvaltade väl. Patrick Lundemo var den andra framfusige målskytten efter en soloraid mot chanslös målvakt. 
Vi är ju bara i höstsäsongens initialskede, men så här långt ser det jättebra ut med placering högst upp i tabellen. 
Vårt stående skämt om att grabbarna skall använda situationen/serieläget som studsmatta för vidare befordran uppåt börjar få ett sken av realism. Men redan där måste ödmjukhet och tålamod bli motkrafter till ett frestande högmod. Både Martin och övriga ledare för ESK-truppen tror att det unga laget kan mogna ytterligare om de konsoliderar sitt spel med fortsatt vistelse i trean. Men ingen säger självklart nej till ytterligare ett snäpp uppåt. Tvåan hägrar...
Så vi supporters har trots en relativt torr sommar  fått mycket vatten till optimismens kvarnar.

ESK ESK – låt er målfest mala på!
Olles hörna
Olle Forsberg har varit knuten till media sedan 50-talet, bl a Barometern, Kalmar, Norrbottens-Kuriren, Luleå och Enköpings-Posten på 70-talet. Var chefredaktör inom facklig press knuten till försvaret fram till 2004. Mer behövs väl inte. -Visserligen är jag gammal, men ESK är äldre.

Posten senast uppdaterad 7 aug 2016 kl. 19:57

51