Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1005
d2711da7425c63eb81a309c1aba88107
Tillbaka

"Olles hörna" - krönikör Olle Forsberg

Olles hörna #15

Vi befinner oss alla på den ständigt framrusande farkost som heter Tiden. En del av oss har rest så länge att vi nalkas den slutgiltiga ändstationen. Här kan vi tala om avveckling. Men mitt i allra bästa utvecklingsfasen befinner sig vårt pigga, unga ESK-lag som härjar högst upp i division tre. Om grabbarna konsoliderar och förhoppningsvis förbättrar sin härligt offensiva fotboll, kan vi ana ytterligare avancemang. Tja, varför inte division två? Om så skulle bli fallet har grabbarna gjort sin märkliga jo-jo-tripp ända ner i div. fyra och uppåt igen. Laget inte bara stoppade fallet utan vände på förloppet.
Vi vågar fortsätta tjatet om att använda de lägsta serierna som studsmatta mot oanade höjder. 
Tränaren Martin Anderssons uttalanden får alltmer optimistisk klang.
Även om grabbarna kan vara lite väl ivriga ibland verkar de utvecklas på det mentala planet. Om det vinnande spelet fortsätter i nuvarande serie kan det räcka hela vägen.
-Det är inget vi hymlar om, vågar Martin säga.
Hur ser det ut med tillväxten då? Jo den framsynta ESK-ledningen med bl a Torgny Togga Carlsson har ju dragit igång Öppen fotboll för ungdomar från bl a Lillsidan.
”Bästa sommarlovet” blev det samlingsnamn som lockade fotbollssugna ungdomar från sju till 14 år fyra dagar i veckan under juli. Projektledare på Enavallen var Mohammed, en av de tongivande spelarna i ESK och sekreterare i klubben. På S:t Ilian-skolan har ESK bedrivit lördagsaktiviteter med inomhusfotboll. Det är ju inte bara spelarna som aktiverats, även unga ledare sprungna ur ESK:s egna led har engagerats, vilket även det kan ge spinoff-effekter till gagn både för klubben och samhället. 
-Öppna fotbollen har pågått i ett par år och vi ser den som en etablerad process i den kommunala ungdomsaktiviteten, säger Togga, när vi överraskar honom på ett hjortronfjäll i Sälen-trakten. Han bekräftar att den här verksamheten säkert kommer att röja talanger för framtiden. -Vi satsar även på tjejsidan, även om det går lite trögt initialt, berättar Togga. Den öppna fotbollen blir även tillgänglig en bit in i hösten. Hittills har ett 30-40-tal unga deltagit samt något äldre gymnasieungdomar, där en del redan är ESK-medlemmar.
ESK har samarbete med såväl skolan, kommunen som Länsförsäkringar. Integrationsenheten på arbetsförmedlingen är ett annat samarbetsexempel där ESK söker medverka till att asylboende ges sysselsättningsmöjligheter.
-Vi har följt liknande verksamhet i Malmö och Eskilstuna som redovisat lovande resultat, berättar hjortronplockande Togga.
Vi är många som borde engagera oss i den integrationsprocess som är ett anpassningsvillkor för våra tiotusentals flyktingar. ESK:s aktivitet på det här området är synnerligen behjärtansvärd. Bravo!

Olles hörna  
Olle Forsberg har varit knuten till media sedan 50-talet, bl a Barometern, Kalmar, Norrbottens-Kuriren, Luleå och Enköpings-Posten på 70-talet. Var chefredaktör inom facklig press knuten till försvaret fram till 2004. Mer behövs väl inte. -Visserligen är jag gammal, men ESK är äldre.

Posten senast uppdaterad 17 aug 2016 kl. 08:30

51