Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1015
8de4a2be49456da590f2869a8669e3e6
Tillbaka

"Olles hörna" - krönikör Olle Forsberg

Olles hörna #16

Kval kan vara förenligt med plåga, pina, oro, men det kan även fungera som inspirationsgenerator, att man kvalificerar sig för en högre kompetensnivå. Och det är precis det som våra alerta ESK-ungdomar gläder sina fans med. 

ESK-tjejerna har uppenbarligen funkat som draghjälp åt ESK-s unga herrlag för tjejerna tar skuttet upp i ettans division och grabbarna kvalar mot tvåan.

Annars är det lätt att glömma tjejernas prestation, som ju faktiskt är lika respektingivande som grabbarnas. En känd italiensk författare som heter Elena Ferrantes och som skrivit under pseudonym, men blivit ”avslöjad” säger: ”Även om vi konstant frestas att sänka garden---bör vi kvinnor inte göra det. För ett ögonblick”. Kanske bra att tänka på det trots landslagsförstärkningen Frida Östberg.

Snacka om att tillgodose våra förväntningar!
Vi ESK-anhängare känner oss som ett privilegierat släkte, självfallet i än högre grad så länge framgångssagan hålls vid liv. 
Alla vet ju att det inte alltid sett ut så här.
Festen började för några år sedan när ESK krigat sig ända upp i Allsvenskan. Efter ett antal nederlag trillade man ur serien och ner i tvåan. Och som om inte detta sura äpple var nog dråsade ESK:arna ner i trean. Kan det bli värre? Jo, då. Division fyra öppnade sin avgrund för ett lag i fritt fall.
Det var här vi myntade begreppet studsmattan. Har man fallit så långt ned får man använda underlaget som sviktstuds uppåt. På den vägen är det.

Det pånyttfödda ESK krigade sig igenom fyran upp i trean, där laget vägrar ge sig och nu förestår kval för vidare avancemang upp till tvåan.
Jag får en klockren association till läget under en golfrond med förre ESK-spelaren och f d ordföranden Torgny Togga Carlsson, Lagkompisen Thomas och undertecknad har skickat ut våra bollar i skogen, men Togga prickar green. Han fullbordar träffen med att sätta birdieputten.
Vänd nederlag till seger har blivit ESK-arnas signum. 
Målgörare Bruno dal Monte, målvakten Gustaf Persson, Patrik Lundemo och Mohammad Ibrahim, några av våra hjältar kommer säkert att fortsätta sitt alerta anfalls- och försvarsspel. Det tror i alla fall tränaren Martin Andersson.

ESK, ESK 
nu så väntar
nivå två


Olle Forsberg har varit knuten till media sedan 50-talet, bl a Barometern, Kalmar, Norrbottens-Kuriren, Luleå och Enköpings-Posten på 70-talet. Var chefredaktör inom facklig press knuten till försvaret fram till 2004. Mer behövs väl inte. -Visserligen är jag gammal, men ESK är äldre.

Posten senast uppdaterad 5 okt 2016 kl. 17:26

51