Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1026
3babc421c13f1f5a0b089239ce038e90
Tillbaka (UPD: 2017-02-01 11:50:03)

Olles hörna #18

Det börjar kännas som en trevlig tradition att försöka staka ut vad det nya året hyser i sina spår.

Apropå spår får Martin Andersson, ESK-tränaren för div 3-laget, vara vår spåman. Han om någon, har kläm på vad vi har att vänta – inom rimliga gränser.

Det unga Enköpingslaget hävdade sig väldigt väl i trean och grabbarna var inte så långt ifrån att ta steget upp i tvåan.

-Vi har en hygglig stämning i laget, men så här i årets början är det lite trögt med engagemanget på några håll. Därför är inte närvaron hundraprocentig vid träningarna. Det fattas vanligen en 6-7 spelare, medan kärntruppen på 13-14 spelare lojalt och pålitligt ställer upp på varje träning, berättar Martin.

-Har du några favoritmetoder för att peppa killarna?

-Nja, det handlar mera om deras inre motivation och ambition. De som känner sig nöjda med sin träning och att de utvecklas blir ju per automatik en tillgång både för jaget och laget. Då behövs ju ingen extra uppmuntran i form av läsk och godis, eller vilka stimulansformer man nu väljer.

-Vi har hittills haft fyra träningar, men skulle behöva det dubbla för att nå önskvärd nivå. Den 17 februari spelas första träningsmatchen då div 3-laget IK Franke, Västerås, står för motståndet. Det är ett bra bollkunnigt lag som blir en lämplig sporre för oss.

-Får du själv och hjälptränare Peller Johansson någon stimulans? Åker ni ut i Europa och ser och lär av storlagen?

-Ha-ha. Det vore ju önskvärt, men vi är ganska bra på att uppmuntra varandra. Och så är det alltid någon av spelarna som har en humörtopp och det smittar av sig på oss andra.

På Skärtorsdagen i april drar serieallvaret igång och vid det laget borde ESK-arna ha den grundträning som erfordras. Hittills har det varit blygsamt med snö vilket underlättar träning och minskar skaderisken som halkskador och liknande.

-Har ni några intressanta nytillskott på gång?

-Kalle Söderberg och Ali Daher är ett par namn som kan innebära välkommen förstärkning, berättar Martin.

ESK-arna har ju gjort sig kända för pigga rappa passningar och den delen av träningen har man vässat ytterligare genom att lägga fokus på bara ett tillslag. Då gäller det att mottagande spelare alltid är i rätt position. Blir spännande att följa den delen av ESK-strategin.

Fysträningen är en annan del som alltid prioriteras. Konditionen ska ju räcka i 90 minuter även om man går och står i 40 minuter av matchtiden.

Därmed kan vi ESK-fans börja nedräkningen inför en ny spännande säsong. Ska det rentav bära till division 2 i år?

ESK  ESK

ännu bättre kan det gå

/Olles hörnaOlle Forsberg har varit knuten till media sedan 50-talet, bl a Barometern, Kalmar, Norrbottens-Kuriren, Luleå och Enköpings-Posten på 70-talet. Var chefredaktör inom facklig press knuten till försvaret fram till 2004. Mer behövs väl inte. -Visserligen är jag gammal, men ESK är äldre.

Posten senast uppdaterad 1 feb 2017 kl. 11:50

51