Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1033
f07366f8ce65e999505f0b0b7cc6ae11
Tillbaka (UPD: 2017-03-31 13:43:43)

Olles hörna #19

ESK är inne i en riktigt positiv trend.
Efter ett nyligen genomfört årsmöte kan klubben konstatera att ekonomin är på väg att saneras steg för steg. Skuldberget har blivit hanterbart, idrottsligt går det framåt och alla tecken pekar mot en ljus framtid. Kanske t o m avancemang till divsion två.
-Tycker du det stämmer, Mikael Lundqvist, ordförande i klubben sedan ett par år?
-Ja, det är nog en ganska korrekt beskrivning av situationen, säger Mikael.
-Vilka andra intryck kan du notera efter att klubben börjar hämta sig efter de utgiftsintensiva åren, när klubben hamnat i allsvenskan?
-Jo, vi är flera i styrelsen som haft mycket att lära. Att komma in i en ny, okänd värld och sätta sig in i alla nya områden, var en omställning. Vi skulle ju hitta en fungerande strategi för att börja beta av en massa gamla lån och vi har successivt hittat de rätta greppen med att dels samla skulderna under en hatt, dels att finna en fungerande amorteringstakt.
När det knakade i de ekonomiska fogarna fattades beslutet att skilja ESK ungdom från ”moderbolaget” varför ungdomssektionen blev en egen juridisk person som inte belastades av ESKs då tunga ekonomiska bekymmer.
Nu är hela ESK-skutan med jolle på släp på väg mot rätt kurs.
En gammal trotjänare som avtackades vid årsmötet är Lennart Ottosson. En gång spelare och senare något av allt-i-allo inom klubben. Oförtröttligt styrelsearbete, chaufför åt spelare i bilpoolen, ja han har gjort mycket och ändå mer än vad man kan begära och förvänta sig inom en klubb. Lennart förkroppsligar mycket av det bästa med ideellt idrottsengagemang.
Styrelse och vi i fan-klubben tackar entusiastiskt för en enastående gärning.
Ny fråga till Mikael: -Har styrelsen några särskilda grepp för att stärka och konsolidera ESK-utvecklingen?
-Ja, jag bedriver tillsammans med styrelsekollegan Jonas Nyström ledarutveckling i klubben. Det får ju en särskild poäng eftersom densamme Jonas i dagarna utnämnts till chef för kultur- och upplevelseförvaltningen i Enköping. Jonas lämnar en post som chef för region Öst i Rädda Barnen.
Hans nya position borde inte bli någon belastning för klubben även om – självfallet – all övrig idrottslig och kulturell verksamhet skall hanteras jämlikt.Olle Forsberg har varit knuten till media sedan 50-talet, bl a Barometern, Kalmar, Norrbottens-Kuriren, Luleå och Enköpings-Posten på 70-talet. Var chefredaktör inom facklig press knuten till försvaret fram till 2004. Mer behövs väl inte. -Visserligen är jag gammal, men ESK är äldre.


Posten senast uppdaterad 31 mar 2017 kl. 13:43

51