Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1071
ea95bc43c752ae503864431a8532a81d
Tillbaka (UPD: 2017-11-17 15:30:25)

Olles hörna #22

Grattis ESK.

Nej, ni kom visserligen inte upp i en högre fotbollsdivision, men det finns andra triumfer att fira.

Nämligen att klubbens ordförande Mikael Lundqvist genomfört ett kulturellt succé- och musikalprojekt i den fullsatta Vårfrukyrkan ”Reformata – en saga, ett spel av enköpingsbor för Enköpingsbor”. Föreställningen bjöd på ett pärlband av välkomponerade orkestrala och sångliga inslag. Flera medverkande barn, hisnande akrobatik och dansnummer förhöjde stämningen.

 Mikael Lundquist   

Mikael gjorde en multiinsats både som manus- och textförfattare samt kompositör och sceniskt aktiv, liksom de mer än 30 medverkande sångarna, dansarna understödda av en eminent orkester. Att Micke desslikes är en så´n hejare på blockflöjt! Tänka sig!

Vår prost Anders Grape var producent och professionellt skicklig berättare, Zandra Sjögren stod för den krävande regin/koreografin (Dragonelle, ondskefull trollpacka med drakförmåga) och Jonas Marmbrandt dirigerade de skickliga musikanterna. En annan Jonas, nämligen Nyström, gestaltade en applåderad skönsjungande legoknekt. Även Jonas var aktiv i ESK-styrelsen, numera chef för upplevelseförvaltningen.

Så hade vi ju en bukett söta prinsessor, Bella Persson, Tindra Biefeld,  Elin Hellström, Filippa Odenius. Madelaine Berglind gestaltade drottning Aurora och Ia Tiihonen bar värdigt kung Stefans krona.

Det ondskefulla, burleska men också komiska inslaget hanterades med bravur av Johan Boström, ”Lagman Orme” och hans medkonspirerande kumpan Reidun, nämligen Ulrika Möller.

Reformata berättades som en traditionell saga med ursprung från1500-talet där det onda ställs mot det goda och självklart skall kärleken avgå med segern. Vi är övertygade om att Hasse Eson sitter och myser däruppe i sin himmel för hans Sju dagars-tradition fick en värdig efterföljare.

Har nu det här med ESK att göra?

Det är klart att Mikael tar med sig förmågan att peppa och lyfta sina medagerande och vi är övertygade om att korsbefruktning mellan kultur och sport är möjlig.

Det är därför vi grattar det pigga enköpingslaget som inte var långt ifrån att kvala sig upp i division två. Förhoppningsvis kan ett så här ambitiöst projekt inspirera och ge laget ytterligare energi nästa säsong.

/Olle

Posten senast uppdaterad 17 nov 2017 kl. 15:30

51