Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1168
288e068f6618cad8ed84e9362e268293
TillbakaESK - Seriesegrare 2018! (UPD: 2018-09-22 18:26:12)

ESK - Seriesegrare 2018!

Olles hörna #26

Effektivt Segrande Kämpar skrev vi i förra krönikan. Det fanns fog för de uttrycken. För Enköpings Sportklubb infriade alla förväntningar och vann division tre och tar därmed det meriterande klivet upp i tvåan.

Vem ska prisas för gedigna insatser under den gångna säsongen?

Visst förtjänar tränaren/coachen Martin Andersson lovord för sitt tålmodiga och pedagogiska  ledarskap. Han har ju faktiskt tillsammans med sitt enastående lag vunnit det finaste en tränare kan uppnå, nämligen att komma högst upp i den tuffa konkurrensen. Och den här gången räckte överlägsenheten i serien för att slippa det förargliga kvalspel som gång på gång satt käppar i hjulet för ESK:arna.

För att hålla fast vid en symbol vi tidigare använt tycker vi att liknelsen fortfarande passar, nämligen studsmattan. ESK ramlade ju ända från fotbollens elitnivå ned till fyran – ett nära nog unikt ras. Men. Spänstiga och energiska ESK-krigare studsade upp från fyran igenom trean och nu väntar tvåan. Magiskt, eller hur?

Nu tror jag inte någon kräver eller förväntar sig att studstricket ska lyckas även i tvåan.

Som Martin så klokt uttryckte det när laget harvade i trean.

-Det kan vara nyttigt att stärkas och förkovra sig på den här nivån innan vi går vidare. Och det skall naturligtvis tillämpas även i den serie som väntar med allt mer kompetenta motståndare.

Spelarna själva då? Vilka kan vi lyfta fram? Målspottaren och Västeråsförvärvet Jonathan Böckert går inte att runda. Lagkaptenen Mohammed Ibrahim som gjort lyckad comeback efter skadeproblem, Victor Wernersson, Tristan Korras, Andreas ”Tosse” Larsson, Martin Lönneberg och Alexander Persson-Nije är namn som hyllas i E-P. Vi kan bara instämma.

Framtiden då? Jo med en högre division följer ökade kostnader och då kan det finnas anledning att haka på en anmodan - på ESK:s hemsida -  om en hundring som sponsorstöd. Många hundringar från en växande skara fans kan bli nyttig supporting.

Ett sammanfattande grattis med ESK-ordförande Stefan Rönning i spetsen blir slutklämmen på denna hyllningsstrof.

Så den obligatoriska hejarramsan:

Enastående Segrande Kämpar = ESK!

/Olles hörna

Posten senast uppdaterad 22 sep 2018 kl. 18:26

51