Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
918
92e729f9be43b51e499317377ecd1c34
Tillbaka (UPD: 2015-05-22 14:43:46)

Olles hörna #5

Nu vinner ESK-fotbollen igen!

Nu är det härligt att vara ESK-supporter igen. Matchresultaten går ju ESKs väg.

Ja-ja. En äkta hängiven supporter följer naturligtvis lojalt sitt lag även i motgång.

Men nu har ESK ändå spräckt en över 50-årig 0-0-blockeringsförbannelse i derbysammanhang där EIS var offerlam. EIS-tränaren Pelle Johansson var föredömligt gentlemannasporstlig när han berömde ESK-arna för att vara det klart bättre laget. I alla fall i andra halvlek med 3-0 för ESK.

Mina damer å huliganer (nä så´na finns väl inte i Enköping) de e nu min egen insats kommer in i bilden.

Jag iklädde mig en låtsaskostym som strategiguru och tipsade spelande ESK-tränaren Martin Andersson några elementära råd, kallas även truismer (självklarheter, för er som inte vill slå i ordboken). Alla grabbarna vet ju att jag inte kan ett skvatt om sparkboll, men det kan ändå vara befriande när den absoluta oskulden ger sig in i fotbollens intimiteter.

-Gör flest mål och vinn alla dueller, löd mitt råd till Martin.

Försök förstå den lycka låtsasstrategen, d v s jaget, erfar när Martin tackar efter matchen och säger att ESK följde mina råd.

-FORTSÄTT I DEN ANDAN, lyder min andra strategilektion å då räknar jag naturligtvis med att laget fullföljer det framgångsrika vinnarkonceptet. Får härmed sluta att sola mig i den egna glansen. Målgörarna Johannes Andersson, Patrik Lundemo och Ayub Bashir Omar ska naturligtvis ha all kredit för att derbyt gick ESKs väg.

Min egen roll som låtsasstrateg påminner om en gammal Peter Sellers-kultfigur i en filmkomedi. Han var nå´t slags indisk trädgårdsmästare och råkade säga något allmängitigt om att det växer när man odlar. Hans uttalanden tolkades av omvärlden som höjden av djupsinnighet och framsynthet. Han korades till experternas expert och räknenissarna inom finansvärlden och näringslivet tog till sig varje ord, bisats eller andetag av denne guru vars uttalanden förändrade den världsekonomiska kartan.

I all ödmjukhet tillskriver jag mig en liknande roll – låtsasstrategen - om ESK åtar sig att slaviskt följa mina intentioner, det vill säga att vinna.

Det är lätt att snacka, men det tunga stödet har ESK-gänget hos sina materialare, hundratals funktionärer och ideellt verksamma kompisar. Det är sån´t som är hårdvaluta inom idrotten.

 /Olle

 

Framöver kommer ni att kunna läsa återkommande krönikor från meriterade Olle Forsberg.

Olle Forsberg har varit knuten till media sedan 50-talet, bl a Barometern, Kalmar, Norrbottens-Kuriren, Luleå och Enköpings-Posten på 70-talet. Var chefredaktör inom facklig press knuten till försvaret fram till 2004. Mer behövs väl inte. -Visserligen är jag gammal, men ESK är äldre. 

Posten senast uppdaterad 22 maj 2015 kl. 14:43

51