Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
922
8c99f71c3e8e385cc9e1b8c65759e464
Tillbaka (UPD: 2015-05-28 12:39:01)

Olles hörna #6

Spännande ungdomsprojekt

Jobbar alltjämnt ihärdigt med att tränga in i ESK-fotbollens väsen.

Tja väsen och väsen. Inte kom det ut så mycket tjo och tjim från den lilla publik som såg Bälinge-matchen. Jag prövade att hoppa in som hejarklackinspiratör. Fick delvis med mig en gammal kompis Stefan – kul å ses igen - och bonussonen Jonas. Dom pep med lite grann, men Bosse Leijon fångade nog den skygga genomsnittsreaktionen när han konstaterade att ”vi enköpingsbor är ganska blyga”. Följaktligen blev det ett diskret framträdande.

Min lilla hejarklackstrio skanderade i alla fall:

”ESK rappa på

Bälinge ni lätt kan slå”

En stund senare erfor jag att jag missat en rekrytering. En enda liten man med format och mustasch som inte är så olik min egen, manade på sina ESKare med en röstvolym som vida överträffade hans anspråkslösa gestalt. Min keps blåste nästan av när han brassade på för fullt:

E-S-K. E-S-K

HEJA HEJA ESK. Ok, det var väl inte det fyndigaste anropet, men det var entusiastiskt. Och energiskt. Nå´n sa att det var ”greken”, en av klubbens mest hängivna supporters.

Sedan jag fick hedersuppdraget som ESKs krönikör har jag prövat min förmåga som matchstrateg, låt vara i låtsaskostym. Det har ju, om jag får recensera mig själv, gått rätt bra.

Min anmodan till laget och tränarna när jag iklätt mig låtsaskostymen som strateg lyder ju:

-Gör flest mål och vinn alla dueller.

ESK gjorde fler mål än Bälinge. Och vann hiskeligt många dueller. Och då kan ju symboliken med div 4 som studsmatta börja fungera.

I min inskolning i ESK-kulturen hade jag magister Christer Hemlin som bänkgranne under första halvlek. Christer verkar tillhöra institutionerna inom ESK. När han inte lirat fotboll för klubben har det handlat om ishockey. Ja, ja. Det var efter Krimkriget det började. Det är perfekt att ha en gammal auktoritet på bland annat särskoleelever, för jag har ännu inte hunnit upp på högre nivå i sparkboll än så, men vi kunde i alla fall visligen konstatera att första halvleken blev mållös.

Träffade en annan institution, nämligen Togga, ni vet f d ordföranden som också gjort det mesta inom ESK, både sportsligt och administrativt. Han är involverad i ett ungdomsprojekt som kan bli hur spännande som helst. Det handlar om att fånga upp barn och ungdomar på Västerleden, så att de får en inblick i fotbollens värld, där de dessutom är välkomna att delta. Det var väl ungefär så det såg ut för Zlatan, när hans makalösa karriär sköt fart.

Vi lovar att återkomma med information om detta behjärtansvärda projekt som kan vara ett genidrag för återväxten inom klubben

/Olles


Framöver kommer ni att kunna läsa återkommande krönikor från meriterade Olle Forsberg.


Olle Forsberg har varit knuten till media sedan 50-talet, bl a Barometern, Kalmar, Norrbottens-Kuriren, Luleå och Enköpings-Posten på 70-talet. Var chefredaktör inom facklig press knuten till försvaret fram till 2004. Mer behövs väl inte. -Visserligen är jag gammal, men ESK är äldre.

Posten senast uppdaterad 28 maj 2015 kl. 12:39

51